Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '08

 
Kategori
Basketbol
 

Boston 98-Lakers 88 (1-0)

Boston 98-Lakers 88 (1-0)
 

Pierce sakatlanarak çıktı tedaviden sonra sahaya dönerek ilk maçı çevirdi.


“Futbol ayakla oynanır yürekle kazanılır.” son günlerin popüler sözü. Oysa bu sabah şahit olduk ki sadece futbol değil basketbolda da yürekle maç kazanılıyor. Boston’un büyük kozlarından Paul Pierce maç sırasında sakatlandı. Soyunma odasına gitti. Büyük özveride bulunarak seke seke sahaya döndü. Lakers’ın öne geçtiği sırada büyük ağrılar içinde 3. periyotta peş peşe 2 üç sayılık atış yaparak takımını öne geçirdi ve Boston rakibine bir daha da yakalanmadı.

Boston Celtics tam 21 yıl aradan sonra tekrar finale çıkmıştı. Başarılara alışmış Boston seyircisi 21 yıl sonra gelen bu fırsatın değerini bilerek takımlarını ateşledi. Öylesine bir atmosfer vardı ki Lakers’ın başarılı olmasına imkan yoktu.

Uzunlardan başlarsak Pau Gasol beklentileri karşılamakta güçlük çekiyor. Galiba büyük takımların oyuncusu olamayacak kabiliyette. O küçük takımların büyük oyuncusu, gibi duruyor. Oyunun kritikleştiği 3. ve 4. periyotta takımına katkı yapamadı. Kevin Garnett karşısında ezildikçe ezildi. Kevin Garnett buraya şampiyonluk kazanmak için geldi. 3. ve 4. periyotta sıkıntılı anlar yaşasa da son anlarda klasını gösterdi. Takımına rahat nefes aldırdı. Posey’in çemberden dönüp havaya yükselen topunu takip edip müthiş sıçradı ve havada smaçladı. Yine kritik anda yapılan pas hatalı olunca top yarı sahayı geçti. Az daha geri pası olarak değerlendirilip Lakers topu olacakken Kevin Garnett zor bir depar atıp topu havada arkadaşına attı. Lakers oyuncuları topun yarı sahayı geçtiğini görüp oyundan düşmüşlerdi. Oysa top yarı sahayı geçse bile yere düşmediği için oyun devam etti ve Sam Cassell rahat bir sayı atarak farkı dengede tutmayı başardı.

Bu maçın özeti işte bu pozisyonlar. Dengeli giden maçı koparan Pierce’ın üçlükleri, Kevin Garnett’in azmi sayesinde yaptığı yaptırdığı ekstra 4 sayı. Maçın periyotları:

1. periyot: 23-21
2. periyot: 23-30 (Devre 51-46 Lakers)
3. periyot: 31-22
4. periyot: 21-15 (Sonuç 98-88 Boston)

İlk yarı Lakers üstün görünürken bu sene çok sık gördüğümüz sanki sihirli bir değnek değmiş gibi maçın gidişatı devreden sonra yön değiştirdi. Boston 3. çeyreğe hızlı girdi. Pierce ile rakibini sersemletti. Sersemleyen Lakers 4. periyotta nakavt oldu. Çünkü 4. periyotta organize bir atak bile yapmadılar. Kobe Bryant bundan 4 yıl önce Detroit karşısında finalde sergilediği performansı kaldığı yerden devam ettirdi. Fırtına gibi başladığı maçta özellikle son periyotta takımının saçma sapan hücum etmesinde başrol oynadı. Topu her eline aldığında kalabalık Boston savunmasının arasına daldı. Öylesine saçmaladı ki 1-2 oyuncu geçip içeri daldığında diğer 2-3 Boston oyuncusu yardıma gelince kafasını bile kaldıramadı. Ne şut atabildi ne de arkadaşlarına pas verebildi.

Şans faktörü de Lakers’tan yana değildi. 4. periyotta fark 4 sayı iken yakalama fırsatını elde etmişken Vujacic’in attığı 3 sayılık atış çemberin içinde tur attıktan sonra dışarı çıktı. Bundan 20-30 sn sonra Vujacic tekrar şansını denedi. Top yine çemberle dans etti ama içeri girmeye niyeti yok gibiydi.

Bundan sonra ne olur? Önemli olan ilk maçı almaktı. Finallerle ilgili istatistiklerde ilk maçı alan % 86 şampiyon olmuş. Yakın geçmişte Miami ve Lakers 1-0 geriye düştükleri finalleri çevirmişti. Fakat şu da bir gerçek inanan takım şampiyon oluyor. Boston şampiyonluğa sanki Lakers’tan kat ve kat daha fazla inanmış.

Basketbol sahaları Paul Pierce’ın fedakarlığını unutmayacak.

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...