Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Boşu getir yardımı al

Boşu getir yardımı al
 

12 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala, önce YSK kurulu tarafından fazladan bastırılan 19 milyon oy pusulasının hesabı tam olarak verilmeden bir kamyonetin arkasından yollara dökülen ve “Evet oyları” AKP ye basılmış resmi mühürlü oy pusulalarının yollardan toplandığını, yine bir araç içerinde yüzlerce oy pusulasının yakalandığını biliyoruz. Ayrıca seçim günü üzerlerinde oy pusulası çıkanlar ile Ankara da bir araç içerisindekilerin para karşılığında vatandaşları oy ile satın alanları da gördük. 

Peki sizce bütün bunların sebebi nedir? 8 yıldır iktidarda yıpranan ve seçim öncesinde milyonları ilgilendiren bir şifre skandalı yaşayan partinin oylarını bu kadar artırması sizce mümkün mü? Bence değil. Bakın Nasıl? 

Bildiğiniz gibi oy pusulaları günlerce önce basılmıştı. Fakat her nedense oy pusulaları seçmen sayısından çok fazla basıldı. Bir çok kişi bunu gündeme getirdiği halde Yüksek Seçim Kurulu önce ısrarla sustu ve açıklama yapamadı. Sonra oy pusulalarının geri döneceğini söylediler ama bunu denetleyecek kurum nerede. Ve bu kadar fazla sayıda oy pusulası basılmasına ne gerek vardı. Tabi bu arada daha önce oy pusulalarının basım ihalesi yüksek bir fiyattan verildiği için bozulmuş, yine aynı firmaya daha düşük bir ücret ile ihale edilmişti. Böyle bir iptal Yüksek Seçim Kurulunun adaletli davrandığı ve devletin haklarını koruyor imajını vermek için miydi? Kimse de bunun hesabını sormadı. (Neden ikinci kez aynı firmaya verildiğinin) 

Biz yine oy pusulalarının neden bu kadar çok bastırıldığına dönelim. Fazladan bastırılan bu pusulalar bir şekilde AKP’lilerin eline geçti, önceden evet mühürleri (AKP’ ye) ve resmi mühürler basılarak hazırlandı ve tüm görevlilerin ellerine ulaştırıldı. Peki nasıl bir yöntem seçilmişti. Bildiğiniz gibi AKP iktidarı 8 yılda ülkede vatandaşa yardım adı altında fakir bir tabaka oluşturdu. Çalışmadan kazanmayı seven bir çok vatandaşımızda buna kandı. Peki bir önceki seçimde kamyonlar dolusu kömür makarna ve diğer yardımları dağıtan AKP bu seçimde neden yardım dağıtmadı hiç dikkatinizi çekti mi? Bu sefer yardım oy pusulalarıydı. Ülkenin dört bir yanında AKP ye bağlı belediyelerin yardım kuruluşları ve iktidara göbeğinden bağlı yardım dernekleri ve vakıfları bu sefer vatandaşa bir şekilde baskı yapmış olamaz mı? 

Bazı insanlardan duyduklarım. “Dolu pusulayı yanında götüreceksin sandık kurulundan verilen boş pusulayı bize getireceksin ve karşılığında yardımı alacaksın”. Evet sistem bu sefer böyle çalıştırıldı. Adında Adalet adını taşıyanlar ve Allah ile aldatan bir takım sivil toplum kuruluşları bu sefer böyle çalıştı. Hezimete uğrayan diğer partiler bunu biliyorlar mı bilmiyorum ama biliyorlarsa bunu neden kabulleniyorlar. Yüce Allah, vatandaşı kandıranlardan elbet bir gün hesap soracaktır. Lütfen İçimizdeki Truva Atını yok edelim, aksine biz yok olacağız. 

 
Toplam blog
: 30
: 1603
Kayıt tarihi
: 08.02.11
 
 

1 Mart 1965 yılında Bünyan'da dünyaya geldi. İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrenimini Kayseri'de tama..