Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '16

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Boşver, biterse bitsin

Boşver, biterse bitsin
 

Boşvermek bir son değil, ara veriştir.


 
Hani olur ya böyle sevgiler, aşklar… Her şarkıda, her kitapta, her filmde onu görür, duyar, hissedersin.  Sevdiğin her şeyi onunla paylaşmak istersin. O da seninle ilgilenir. Ama sadece ilgilenir. Konuşursunuz, görüşürsünüz ama daha fazlası olmaz. Olamaz.
Sen istersin, o istemez. Sen beklersin, o gider.  Sen yapamazsın, o veremez.  Sen dilersin, o yaşar. Bir şeyler denk gelemez. O başka şey der, sen başka şey istersin. Olmaz işte.
Niye olmaz ki? Süremez mi? Sürsün istersin. Neler neler söyler, neler neler yazarsın. Çok şey gelir geçer aklından, hayallerinden.  Hep onunla yaşamak istersin ama olmaz. O başka şeyler söyler, ister, gider…
Bir bitiş daha yaşamak istemezken onu da sonlandırman gerekir. Sen sevmiş ama sevgi görememişsindir ve bu ilgili durum da bitiş noktasına gelmek zorunda kalmıştır.
Olmaz işte. Bir şey olur ve yürümez ilişkiler. Tutturamazsın ayarını.  Ne onun istedikleri, ne senin dediklerin olamaz hale geldiğinde ister istemez biter ilişkiler.
Peki, biterse ne olur? Hayatın sonu değil ya. Ama offf. Neden bitti ki? Ne ister bu kadınlar- erkekler? Eksik olan nedir? Niye olmaz?
Bittiyse şimdi ne olacak? Nasıl yaşanacak?
“Boşver” demedikçe yol alamazsın hayatta.  Hem “Boşver” bir bitiş değil, bir mola veriştir. Sevmeye.  Yeniden seversin. Belki de eskisinden daha da çok ve daha da güzel seversin. Ama önceki yaşadıklarına “boşver” demedikçe yol alamazsın yeni aşklara, yol alamazsın yeni aşkınla. 
Günlük hayatımızda çok kere dile getirdiğimiz ‘boşver’ sözünü bitmesi gereken ve iki arada kaldığı sürece bir tarafın canını çok fazla acıtacak durumda  söylemek gerekir. Ağrı kesicidir ‘boşver’, teselli edicidir. ‘olmazsa olmasın’ dedirme halidir.  Yürümüyorsa sürdürmeye çalışmak niye?
“Boşver” demeli ki, yeniden yol alınabilsin yeni aşklara, yeni başlangıçlara. “Boşver” diyebilmeli ki, eskide çakılıp kalmadan yeni sevdalara yelken açılabilsin.
Bazen “boşver” deyip, kendini mutlu edebilmelisin bir çikolata, biraz müzik ve bolca kitapla. 
“Boşver” deyip bir mola vermeli sevme işlerine, hayallere, arkadaşlara. Anca o zaman yeniden mutlu olma yoluna girersin. İyisi mi sen de ‘Boşver’.  Yürümeyen, olmayan, sevmeyen, sevemeyen insanları boşver!  Ama bu kitabı boşver-me! İnan o senin halinden anlıyor ve senin iyi bir sırdaşın olmak için kitapçı raflarında bekliyor. 
“Yazar Ayşegül Toker, Yayıncı: Parga yayınevi” dediğin zaman kitapçılar ve kitap satan siteler sana “Boşver” diyecektir. Sen de onlara “Boşver” de ve gülümse. Artık yanında seni anlayacak, sayfalar dolusu kelimeler ve yazılarla yanında olacak bir sırdaşın var  Satırlarda, fuarlarda ve imza günlerinde buluşalım. Anlaştık mı?
 
 
Toplam blog
: 72
: 363
Kayıt tarihi
: 20.01.16
 
 

4 kitabı olan bir editör- yazar. Hayvansever. Çevreci. Kadın hakları savunucusu ..