Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '16

 
Kategori
İlişkiler
 

Boşver

Boşver
 

Son kitabım BOŞVER'i aldınız mı?


Önce sen. Önce kendin.  Birisi senin mutluluk nedenin olmasın. Olamaz da zaten.

Sevgiler karşılıksız kalır, sen seversin o sevmez. Sen düşlersin, düşünürsün,  kıramazsın ama o senin sakındığın herşeyi yapar.

Sen ona güvenirsin. Maddi- manevi sevgini her şekilde gösterirsin. O ise sana hayatının kazığını atarak, güvenini sarsarak yaşamından kaçar gider. Konuşacak tek kelime kalmaz. Nefret edersin, kırılırsın, yıkılırsın, omuzların düşer.

Hayaller, umutlar, söylenenler, yapılanlar unutulur birden. Sanki o değildir “Bizde ileride böyle olacak mıyız?” diyerek yaşlı çiftlere bakarak seninle hayal kuran.  Sanki o değildir seni düşünüp, ilgilenen ve sorunu çözmende yanında olan. Sanki en güzel ve özel anlarını onunla paylaşmamışsın gibi birden her şeyi “ben senin gibi düşünmüyor ve hissetmiyorum” dercesine bırakarak çekip giden o değildir!

Boşver. Bitsin.

Boşver. Gitsin.

Boşver. O da hayatından silinsin.

Sen çaresiz değilsin. Mutluluk birilerine bağlı değil. Sen kendini mutlu et. Sen seninle ol.

Aç bir müzik, al bir fincan kahve ve bir kitap.  Telefonları, televizyonları kapalı tut. Çekil en güzel köşene ve kendinle kal. Kitabınla, kahvenle, müziğinle birlikte ol. Çok istersen bir de çikolata aç kendine.  Dilersen bir paketi de yiyip bitir.  O bile seni ondan daha çok mutlu edecektir. Çikolatada mutluluk hormonu endorfin var. Onu ye.  Sevgilinin varlığından iyidir bir çikolatanın olması.

İlla birisi mi tutmalı ellerini? Biri mi okşamalı saçlarını? Sen tut, sen okşa elini ve saçını.  Belki bir zaman sonra canını yakacak, seni üzecek olan birinin varlığından çok daha mutlu olursun kendinle.

Boşver. Kimse seni, senden daha iyi anlamaz. 

Boşver.  Seni senden başka mutlu edebilecek kim var ki başka?

Boşver. Mutluluk birilerinin varlığına bağlı değildir. Sen varsın ya. Sen iyi olmana bak. Kendine yetmeyi bil.

Boşver. Bazen olmayacaksa olmuyor işte.  Belki de olmaması daha iyidir.

Boşver. Aç bir müzik, biraz dans et kendi kendine.  Hayal kur. Yüzü, ismi ve kim olduğu belli olmayan bir ideal sevgili yarat kendine. Ona sadık kal. Onunla mutlu olmayı dene. Bir zaman sonra o hayali sevgiliyle değil, kendinle mutlu olduğunu anlarsın.

Boşver. Her zaman güneş; en güzel, en iyi havayı sunmaz. Belki biraz daha yağmur iyi gelir sana. Sil, at içindeki yarım kalmış acıları. Hem boşvermek son vermek değil ki.

Boşver demek bir vazgeçiş değil, ara veriştir.  Yeniden sevmek, yeniden umutlanabilmek için boşver.  Giden kendi yazdı yazgısını. Sen de yaz kendin yaz yarınlarını. Boşver.

Sen iyisi mi şimdi senin halinden anlayacak bir kitap al. Adı BOŞVER olsun. Parga yayıncılık’tan çıkan, yazarı Ayşegül Toker olan bu kitabı al. Seninle dertleşecektir o kitap.  Seni anlıyorum. Bu kitap da anlıyor. Hadi gel Boşver’in satırlarında buluşalım. Sen en yakın kitapçıda ya da internet sitesinde Boşver’in satırlarında bekliyorum.

 
Toplam blog
: 72
: 363
Kayıt tarihi
: 20.01.16
 
 

4 kitabı olan bir editör- yazar. Hayvansever. Çevreci. Kadın hakları savunucusu ..