Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Botoks, Dolgu ve Yağ Grefti Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Botoks, Dolgu ve Yağ Grefti Hakkında Bilinmesi Gerekenler
 

Yüz gençleştirme teknikleri


Botoks ile kırışıklık ve derideki çizgiler geçici süre yok edilir. Botoks tedavisinin etki süreci 4-6 ay civarındadır. Etki süresi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bu süreyi yaş ve uygulanan bölgenin durumu etkilemektedir. Hamile veya emziren bayanlar dışında hemen hemen herkes botoks işlemi yaptırabilir.

Oldukça kısa süren botoks işlemi, kazayağı, alın, boyun, kızgınlık çizgisi, kaş kaldırmak için, terlemeyi önlemek için kullanılabilir. Uygulama süresi 10-15 dakikadır. İşlem sonrası bir acı ve sızı hissedilmez. Hastalar uygulama sonrası hemen normal iş hayatına dönebilir. Botoksun uygulandığı hissedilmez. Hastalar uygulama sonrası hemen normal iş hayatına dönebilir. Botoksun uygulandığı gün spora, saunaya veya kuaföre gidilmemesi önerilir. Ayrıca 3 gün havuza gidilmemelidir. Aynı gün uyku pozisyonuna dikkat edilmeli yüz üstü yatılmaması gerekmektedir. Botoksun tam etkisi 5-7 gün arasında görülür.

Dolgu ve yağ grefti uygulamaları

Estetik dolgu uygulaması, genellikle yüz bölgesinde, zamanla oluşan kırışıklık ve hacim kayıplarının giderilmesi için yapılan bir estetik müdahaledir. Özellikle; burun kanatlarından dudak kenarlarına doğru uzanan çizgiler (nazolabial çizgiler), burun ve ağız arasındaki çizgiler, dudak etrafındaki çizgiler, alındaki çizgiler, derin yara ve akne izleri, yanak ve elmacık kemiği, kaş arasındaki derin çizgi, dudak dolgunlaştırmadır.

Boyun ve el sırtındaki çizgilenmelerle sıklıkla estetik dolgu uygulamaları yapılmaktadır. Estetik dolgu amacıyla son yıllarda genellikle hyaluronik asit (HA) içeren ürünler kullanılmaktadır. HA insan vücudunda doğal olarak mevcut olan maddedir. HA deri dokusu içinde büyük konsantrasyonlarda bulunur ve yüksek su tutma özelliği sayesinde cildin nemli kalmasını sağlar. Cildin pürüzsüz, elastik ve genç görünmesine yardımcı olur. Zamanla vücudun HA üretmesi azalır. HA içeren dolgu ürünleri laboratuvar ortamında üretilir ve uygulamaya hazır enjektörler içinde bulunmaktadır. Hayvansal kökenli olmadığından, uygulama öncesi test yapmaya gerek yoktur. Aynı zamanda son yıllarda kişinin kendi yağ dokusunun alınıp işlemden geçirilerek estetik dolgu amacıyla kullanılmaktadır. Bu işlem yağ enjeksiyonu adıyla anılır.

Sevgiler…

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..