Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Botoks: Her derde deva mı?

Botoks: Her derde deva mı?
 

Botoks uygulamalarının sınırları gün geçtikçe daha da gelişiyor. En çok kaş arasına uyguladığımız botoks, derin çizgi ve kırışıklıkları azaltmada mükemmel sonuçlar almamızı sağlıyor. Peki botoksun sınırları sadece bu kadarla mı sınırlı?

Hayır. Botulinum A Toksini yani halk arasında kullanılan adıyla botoks, biraz önce de bahsettiğim gibi en sık kaş arasına uygulansa da buna sırasıyla kaz ayakları, gülme çizgileri (Nasolabial), alın çizgileri, dudak üstü çizgileri gibi yaşlanma belirtilerinin kendini gösterdiği bölgelerde en çok kullandığımız uygulamalardan bir tanesi. 

Kozmetik müdahalelerin yanı sıra botoks aynı zamanda migren tedavisi ve aşırı terleme yani “hyperhidrosis” durumlarında da sıkça başvurulan yöntemlerden biri.

Ancak botoks yardımıyla kalıcı sonuçlara ulaşmayacağınızı şimdiden hatırlatmak isterim. Botoksu 4 ila 9 ay içinde yeniden yaptırmanız gerekir. Görünümünüzdeki olumlu değişimi korumanız için düzenli yatırmanız gerekecektir. Uygulama aralarını ne kadar açarsanız botoksun kas üzerindeki etkisini azaltır ve çizgilerin derinleşmesine yol açabilirsiniz. Bunu önlemek için doğru planlama hakkında bilgi alınmalı. Zaman içinde ihtiyaçlarınız değişebileceği gibi yaşlanmanın belirgin olduğu bölgelerde düzenli bakım ve uygulamalarla genç görüntünüzü devamlı kılın.

Sevgiyle kalınız,

Dr. Güncel Öztürk

www.guncelozturk.com

facebook: guncelestetik

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..