Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Botoks Ne Yapar? Ne Yapmaz?

Kıymetli Okuyucularım Merhaba,
 
Yüz gençleştirme uygulamalarında sıklıkla kullanılan Botoks, bu kadar popüler olmasına hatta çoğu insan için artık bir hayat rutini haline gelmesine rağmen hala kafa karışıklığına yol açan soruları aşabilmiş değil. 
 
Botoks İle İlgili Soru İşaretlerine Bakalım 
Botoks ile dudaklar büyür mü? 
Cilt daha gergin olur mu?
Sarkan boyunlar ve gevşeyen yüz ovali için etkili midir?
Botoksu bir kere yaptırınca, ömür boyu devam etmek mi gerekir?
Her botoks yaptıran birbirine mi benzer?
Botoks ile dolgu aynı şey midir? gibi uzayıp giden birçok sorunuz olabilir… 
 
Şimdi gelin sizi botoksun gerçekleriyle ve doğru bilinen yanlışlarıyla tanıştıralım
Kasları etkileyen botoks, mimikleri geçici bir süre için bloke ederek, kırışıklık görüntüsü oluşmasını engeller. Eğer hedefiniz, yüzünüzdeki hareketli kırışıkları yok etmekse, çare botokstur. 
Ancak hareketsiz kırışıklıklar için Botoks etkili değildir. Botoks hiçbir yere dolgunluk vermez. Dolgunlaştırmak büyütmek için yapılan işlem hepimizin bildiği “Dolgu Uygulaması”dır. 
 
Etki Süresi Ne Kadardır?
Botoks uygulaması geçicidir. Yani etkisi ömür boyu sürmez. Yapıldıktan yaklaşık olarak 4-5 gün sonra etkisi başlar ve ortalama 5 ay sonra etkisi sona erer. 
Botoksun etkisi bittiğinde kırışıklık görüntüsü, uygulamanın yapılmadan önceki haline geri döner. Sarkmaya neden olmaz. Yani botoks size zarar vermez. 
 
Bir Göz Yanılsaması 
Eğer çevrenizde, “Botoks yaptırdım ama etkisi geçince daha kötü oldu.” diyen biri varsa bunun nedeni şudur: Göz, iyi olana çok çabuk adapte olur ve pürüzsüz görüntüye alışır. Bu durumda Botoks öncesindeki kırışıklık hali, çok daha fazla göze batmaya başlar. 
Botoks, yaşlanmaya bağlı olarak oluşan yüz sarkmalarında, toparlama-kaldırma-germe etkisi sağlamaz. Bu tip yüzlerde deformite aynen kalır ama cilt daha diri ve genç görünür. 
 
Aşırı Terleme Sorunu İçin Adres; Botoks 
Botoks, terleme tedavisinde de uzun zamandan beri kullanılıyor. Aşırı terleme problemi olan kişiler için mükemmel bir konfor sunan terleme botoksu uygulamasındaki etki, kozmetik botoksa göre daha uzundur. Çünkü terlemeyi durdurmak için kozmetik botokstan çok daha fazla miktarda etken madde kullanılır. 
 
Botoks, terlemeyi ömür boyu yok etmez, geçici bir çözümdür. Ayrıca her hastada terleme tamamen durmayabilir ama çok büyük oranda azalma sağlar. 
Botoks, migren tedavisi için de kullanılır ancak migren botoksu ve kozmetik botoksun etken maddeleri aynı olsa da uygulama yerleri ve miktarları açısından birbirlerinden tamamen farklıdır. Migren botoksu ile kozmetik sonuç ya da tersi bir durum beklemek doğru olmayacaktır. 
 
Doğru Doz Kullanmak 
Botoks yaptırmak doğallıktan uzaklaşmak demek değildir. Doğru dozda yapılan bir uygulama kişiyi hiçbir zaman şaşkın yüz görüntüsü vermez. 
Botoks bir yılan zehiri değildir, içeriğinde botilinium toksin maddesi vardır. Yani bakteri zehridir. Bakteriden mi korkacaksınız? Botokstan korkan midye yemesin, ya da sokaktan simit almasın :)
 
 
Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu
KBB ve Yüz Cerrahisi Uzmanı
 
Sorularınız İçin : gurkan@kayabasoglu.com
 
Telefon : 0542-522-54-54
 
Özgeçmiş
Instagram
Facebook
Web Sitesi
 
 
Toplam blog
: 39
: 66
Kayıt tarihi
: 15.09.17
 
 

KBB VE YÜZ CERRAHİSİ UZMANI DOÇ. DR. GÜRKAN KAYABAŞOĞLU  ..