Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Botoxun az bilinen özellikleri

Merhaba değerli okurlar bugün sizlere botoxun pek fazla bilinmeyen yönlerinden bahsedeceğiz. Öncelikle dilerseniz botox tanımını yapalım; son dönemlerde kırışıklıkları gidermek için bay ve bayanların en çok yönlendiği yöntemlerden birisi botox olmuştur. Yaşlanma sorunları gün yüzüne çıkmaya başladıkça insanlarda panik havası esmeye başlıyor. Stres, hava kirliliği, hastalık ve yaşın ilerlemesiyle yüz hatlarında ve vücudun bazı bölümlerinde kırışıklık ister istemez ortaya çıkıyor. Yaşlanma kaçınılmaz olduğu için ve bu etkileri azaltmak adına botox tedavisine başvurulmaktadır. 10 yıldır başarılı şekilde kozmetikte kullanılan botox Nedir, kişiye nasıl uygulanır? Bu sorular hep merak konusu olmuştur. 18-65 yaş arası hemen herkese hiçbir şekilde sorun yaşanmadan uygulanabilir özelliğe sahip olan botox, insanların daha fazla güzelleşmesine de en iyi şekilde yardımcı olmaktadır.

Botox ile ilgili bölgede enjeksiyon yapılmakta ve sinirlerde geçişi bloke edilip kas kasılması da engellenmeye çalışılmaktadır. Ayrıca tek başına botox tedavisi yeterli düzelmeyi tam anlamıyla sağlamadığından başka ek tedavilerinde mutlaka uygulanması gerekmektedir. Bu tedavilerin neler olduğunu söylemek gerekirse kısaca lazer, peeling, dolgu maddesi enjeksiyonunun olduğunu söyleyebiliriz.

Botox Nasıl Uygulanıyor?
Günümüzde her ne kadar Botox Nedir? Araştırılmaya çalışılsa da en az onun kadar merak edilen bir diğer önemli konulardan birisinin de botox nasıl uygulandığını söylemek olduğunu belirtebiliriz. Genel anlamda 10-15 dakika kadar süren tedavi sırasında kişinin kas yapısı dikkate alınarak kırışıklık olan bölgeye son teknoloji cihazlar aracılığı ile ince uçlu iğneler ile botox uygulaması yapılmaktadır. Şimdi dilerseniz botox hakkında müşterilerimizin en çok sorduğu soruların da yer aldığı bir soru cevap kısmı yapalım.

Botox Ücretleri
Uygulanacak bölgeye ve cildin durumuna göre farklılık gösteren botox ücretleri için mutlaka ön muayene gereklidir.

Botox Kalıcı Mı?
Botox etkisi kalıcı değildir bu yüzden her 6 ayda bir tekrarlanması daha etkili sonuçlar vermektedir.

Botoxu Kimler Yaptırabilir?
18 yaşından büyük sağlıklı herkes botox yaptırabilir ancak gebelik riski bulunan, cilt kanseri olan ve çeşitli alerjileri bulunanlara yapılması uygun görülmemektedir.

Botoxun Etkili Olduğu Diğer Alanlar
Yazımızın bu kısmında botox tedavisinin kullanıldığı diğer alanları öğrenebilirsiniz.

Hiperhidrozis (Aşırı Terleme) : Koltuk altı, ayak tabanı ve avuç içinde oluşan aşırı terlemeye etkili bir çözüm olan botox, sinir uçlarına müdahale ederek terlemeyi önlemektedir.

Hemifasyal Spazm : Yüzdeki mimik kaslarının aralıklarla uyarılması sonucu oluşan kasılmalardır. Ağırlıklı olarak göz çevresinde oluşan bu rahatsızlık zamanla tüm yüze yayılır, cerrahi işlem öncesinde botox uygulanarak da çözüme ulaşabilmektedir.

Spastisite : Kas gruplarında sertleşme ve omurilikte hareket kısıtlamasına neden olan Spastisite beyin damarlarını tıkaması sonucu felç meydana gelebilmektedir. Fizyoterapi ve botox eşliğinde kalıcı ve etkili çözümlerle bu rahatsızlıklar giderilmektedir.

Distoni : İstek dışı oluşan kas kasılmalarına ve postürlere yol açan hareket bozukluğudur. Parkinson hastalığına varan sonuçlar doğurmaktadır.

Op. Dr. EBRU DURMUŞ
ESTETİK PLASTİK CERRAHİ UZMANI

http://www.myraestetik.com/botulinum-toksin-kirisiklik-asiri-terleme-migren

 
Toplam blog
: 22
: 210
Kayıt tarihi
: 13.03.17
 
 

Merhaba ben Ebru Durmuş, Myra Estetik kurucusu ve sahibiyim. Burada bulunma amacım özellikle este..