Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

Boyabat hizmetkârını bekliyor

Boyabat hizmetkârını bekliyor
 

Boyabat, Sinop'un en büyük ilçesi. Yurt genelinde Boyabat şehrini bilmeyen yok. Kime sorarsanız sorun. Bazen bağlı olduğu ili karıştıranlar çıkabiliyor. Onlardan kimi Kastamonu'ya, kimi de Samsun'a bağlı sanıyor.

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre şehir merkezinde yaklaşık 25 bin kişi yaşıyor. Seçmen sayısı da 13 bin dolayında.

İlçede yaşayan halkın çoğunluğu, milliyetçi ve muhafazakar kimliğe sahip. Demokrasiye inanıyor, özgürlüğü seviyorlar.

Halkın gelir düzeyi hallice. Yarısı emekli. Boyabat'taki bankalardan emekli maaşı alan kişi sayısı 13 bini buluyor.

Boyabatlıların ötelenmiş, dondurulmuş, bekletilen talepleri saymakla bitmiyor. Boyabat ve halkı şimdilerde eskisinden daha çok ilgiye muhtaç.

Kendisiyle alakadar olacak sevdalısını, hizmetkarını bekliyor çamlar arasında.

Birikmiş yığınla sorunları var. Hepsi de çözüm bekliyor bu dönemde seçilecek

belediye başkanından.

Bu döneme gelinceye dek, bu kadar çok sayıda belediye başkan adayı görmedi kasabalı. Aday adayı enflasyonu yaşanıyor Boyabat'ta.

Ak Parti eski İlçe Başkanı Şefik Çakıcı'nın bir önceki yerel seçimde, kendi partisinden adaylık için iki Mehmet'ten başka kimsenin çıkmadığını söylemesi dikkatimi çekmişti o zamanları. Bu sefer şahsı da dahil olmak üzere sadece Ak Parti'nin 9 tane aday adayı var belediye başkanlığı için. Aday ve aday adayı olan herkesi tebrik etmek gerekiyor cesaretlerinden dolayı. Eğitim seviyesi, yaşı, mesleği ne olursa olsun. Her birine başarılar dilemek lazım. Boyabatlılara yakışan budur.

Seçim sürecinin nezaket içerisinde tamamlanmasını beklemek halkımızın idealidir. Adayların, yüzlerine maske takmadan, gerçek kimliklerini saklamadan çalışmalarına devam etmeleri alkışı hak eder. Sözlerinde samimiyet, davranışlarında yeterince olgunluk görmek mutlu eder herkesi. Sahte kimlikleri, yapmacık rolleri savurup atmak onları yüceltir.

Kendini şanslı gören belediye başkan adayları ve aday adayları paçaları şimdiden sıvamış. Hummalı bir şekilde çalışıyorlarmış. Hem de harıl harıl.

Kapı kapı; ev ev, dükkan dükkan, sokak sokak dolaşıyorlarmış. Her seçmeni adam adama yakın markaja almaya çalışıyorlarmış. İnanmak istemedim ama, bazıları da yalan ve iftira üretiyormuş rakip gördüğü kişiler hakkında insanlığa sımayacak şekilde. Hiç hoş değil. Bunun yanlış olduğunu kısa zamanda anlayacaklar ve vazgeçeceklerdir.

Geçtiğimiz hafta Boyabat'ta idik. Günü birlik gittik, geldik. Şehir içinde yaptığımız ufak çaptaki anketten 2009 yılı yerel seçimlerinin ikibuçuk parti arasında geçeğini anlıyoruz. Tahminler bu yönde. O partileri burada zikretmemiz uygun düşmez. Zamanı geldiğinde isimlerini ve adaylarını sizlerle paylaşacağız.

Son günlerde yaptığı açılımlarla medyanın gündeminde olan CHP'yi soruyoruz. Halkın temayülü ve teveccühü var mı? Önümüzdeki yıl yapılacak seçimde şansı nedir? diye. Ne hikmetse herkes aynı cevabı veriyor, ağız birliği etmişçesine. Sayıları da, alacağı oyları da belli diyorlar. CHP'li arkadaşlar alınmasın diye söylenen sayıları şimdilik burada yazmayacağız. Sadece şunu söyleyebiliriz: Sosyal demokrasiye ya da demokratik sola meyilli seçmen sayısı az. CHP mensubu bazı siyasiler, kömür ve makarna dağıttığını iddia ettikleri Ak Parti'nin orantısız seçim uygulamaları içerisinde bulunduğunu aktarıyorlar.

İnsanlarımızın yoksulluğundan, işsizliğinden, bilmezliğinden alabildiğine yararlanmaya çalanlar varmış. Bugüne kadar hiç selam vermedikleri insanlarla birdenbire dost olanlar ve akraba olanlar varmış.

O kadar yardımsever, o kadar iyiliksever davranıyorlarmış ki; hastası olana bile yardıma koşuyorlarmış.

Onlarca hatta yüzlerce gencimizi işe alacakları taahhüdünde bulunanlar varmış seçim sonrasında. Kendilerine oy vereceklerine dair söz almaya, yemin ettirmeye çalışanlar varmış.

Boyabat halkı bu konularda tecrübelidir. Kimin ne olduğunu bilir. Gerçeklerden uzak vaatlere inanmaz. Prim de vermeyecektir.

Sandığa giderken bakacaktır adaylara; kim daha dürüst, kim daha doğru, kim daha çalışkan, kim daha bilgili, daha deneyimli, kim daha iyi temsil edebilir Boyabat'ı ve yaşadığımız şehri. Ona göre seçimini yapacak, oyunu verecektir. Şimdi yapılacak bir yanlışın telafisinin beş yıl boyunca giderilemeyeceğinin farkındadır.

Ertuğrul MEHMED

emehmed@gmail.com

ermehmed@mynet.com

 
Toplam blog
: 26
: 527
Kayıt tarihi
: 11.12.08
 
 

1970 yılında Boyabat'ta doğdu. İlköğretim ve ortaöğretimi aynı yerde okudu. Yüksek öğrenimi İstan..