Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '13

 
Kategori
Siyaset
 

Böyle buyurdu The Economist: "Sultan"la savaşın!

Böyle buyurdu The Economist: "Sultan"la savaşın!
 

internetten alınmıştır.


Türkiye "aydını" Batı'nın beşinci kolu olarak çalışmıştır. Osmanlı'yı yıkarken de yıktıktan sonra da bu "beşinci kol" efendisine sınırsız hizmet sunmakta hiç kusur etmemiştir.

Batı emperyalizmi hiç bir zaman "Bağımsız Türkiye"ye izin vermek istemedi.  Çünkü, gerçekten bağımsız bir Türkiye, evvel emirde Batının bu ülkedeki "beşinci kolu"nu kesecektir... Ardından da Batının bu ülkeyi sömüren hortumlarını kesilecektir.

Batı empreyalizmi'nin beşinci kolu, "aydın"dır, gazetecidir, bürokrattır, sermayedardır... Beşinci kol olmanın avantajlarını bunlar kullanır. Bunların birinci vazifesi; kimi seçeceğini asla bilmeyen "göbeğini kaşıyan halk"ın seçtiklerini kuşatma altına almaktır. Ya onların halkla olan bağlarını keserler ya da "diktatör"ilan edip iktidardan indirirler.

Beşinci kol çalışırken halkın belli kesimleri üzerinde maniple edici çalışmalar yapar. Bu "Batı çalışma grupları" efendilerinin arkalaması ve kendilerine sundukları uluslararası imkanlarla halkı, kendi seçtikleri iktidarlara karşı kışkırtmak dahil her türlü ajitasyonu yapmak üzere donanmışlardır.

Bunlar, her türlü diktatörlerle uzlaşmışken halkın seçtiklerini "diktatör" olarak suçlarlar. Sultan II.Abdulhamit'ten başlayarak Batı emperyalizmine karşı duran tüm devlet adamlarını "diktatör" olarak suçladılar.Bu akılları onlara efendileri verir.

Merhum Menderes, Merhum Özal, Rahmetli Erbakan hep "diktatör" olmuştur bu beşinci kol nezdinde. Şimdi de halkın kendisine verdiği gücü sonuna kadar kullanmaya kararlı olan Recep Tayyip Erdoğan'ı "diktatör" olmakla suçluyorlar. Aynı senaryo, aynı oyun...

Köprü başlarında adam vuran İttihatçı kafası diktatör değil, 27 Cuntacıları diktatör değil, 12 Eylül darbecileri diktatör değil... Halkın seçtiği, "Mlletin adamları" diktatör!!!

Bu yalan ve bu saptırma belki de sadece bu ülkeye mahsustur. Başka hiç bir ülkede böyle çalışan bir "beşinci kol" yoktur. Başka hiç bir ülkenin "aydını" kendi halkına bu kadar nobran bu kadar yabancı ve bu kadar düşman değildir.

Çünkü burası Türkiyedir. Osmanlı'nın başı olan ülkedir. Osmanlı burada yere düşürülmüştür ve buradan ayağa kalkacağı çok iyi bilinmektedir. Bu yüzden Türkiye için çok özel önlemler alınmıştır.

The Economist, Tayyip Erdoğan'ı Sultan ilan etmişse, buradakı "beşinci kola" malzeme sunmaktadır. Hatta emir vermektedir. İsrail güdümlü The Economist böyle buyurmaktadır.

"İçimizdeki İsrailliler" de bu buyruğa kayıtsız şartsız boyun eğmektedir.

Bazıları bilerek, bazıları bilmeyerek...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..