Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '16

 
Kategori
Müzik
 

Böyle müzik olamaz!

Böyle müzik olamaz!
 

İsteyen TRT müzik arşivine girerek bu akşam yayınlanan "Ey güzellerden güzel" adlı Türk Sanat Müziği programını video'dan izleyebilir.

Sanatçının ismi lazım değil.

Bayan bir sanatçı almış mikrofonu eline, darbuka keman viola ud kanun eşliğinde, içinde Allah Peygamber Namaz Kur'an kelimeleri geçen hicazkar makamında şarkı söylüyor.

Eyy bayan sanatçımız, sen farkında olamadıysan da repertuarı hazırlayan müzik direktörün de mi farkına varamadı?

Müzik direktörü de farkına varamamış olsun. Müzik Bölüm Müdürü de mi farkına varamaz kutsal sözcüklerin şarkılara düküldüğünü?

Gidiniz sorunuz Diyanet Başkanlığına, "İslam dininde Allah Peygamber Namaz Kur'an gibi kutsal kelimeler geçen şarkıların söylenmesi büyük günahtır" cevabını alırsınız.

Peki ne yapılmak isteniyor bu tür şarkılar yazılıp bestelenmekle ve yorumlamakla? (İlahi müzikleri ayrı tutuyorum)

Dinen de günah sayılan bu tür şarkıların yorumlanmasının tek bir amacı olmalı, o da din tuccarlığına hizmet etmektir. Birilerine yaranmak, birilerine duyurmak adına söylenmekte olan şarkılar olduğunu düşünüyorum.

Bırakınız bu şekilde hamaset yapma eyilimlerinizi bırakınız!

Müzik'i müzik gibi yapmaya müzik gibi yorumlamaya çalışınız!

Hamaset siyasetine destek vermek yerine ülkenin acı veren gerçeklerine kırk yıldır nasıl gelindiğine dikkat çekecek sanatsal çalışmalarınızla topluma mesaj vermeye çalışınız!

Her ülkede acılar da yaşanabilir, türküler şarkılar da söylenebilir, ama kutsal sayılan değerler üzerinden yola çıkılarak sırf hamaset olsun diye müzikler yapılamaz yapılmamalıdır.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..