Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '13

 
Kategori
Siyaset
 

Böyle olur bu ülke'nin demokratikleşmesi...

Böyle olur bu ülke'nin demokratikleşmesi...
 

Paket paket sigara içen bir toplumdan paket paket demokrasiye giden bir toplum olduysak bundan herhalde memnun olmalıyız.

Paket paket sigara hem cebimizden yiyordu hem canımızdan ama paket paket demokrasi hayatımızı güzelleştiriyor; toplumsal çatlaklarımızı onarıyor.

Böyle olur Türkiyenin demokratikleşmesi demek lazım...Bu ülkede sayıca azınlık ama sesi çoğunluk imtiyazlı sınıflar varken ancak paket paket demokratikleşirsiniz...

Daha paketler açılmadan karşı çıkanlar, elbette açılan paketlerden memnun olmayacaklar. Onlar 12 Eylül cuntasının anayasasını değiştiren 12 Eylül anayasa değişikliği paketine de karşı çıkmışlardı.

Ama bütün çok sesli feryatlarına rağmen bu milletin çoğunluğu cunta anayasasına ölümcül darbeler vuran 12 Eylül değişiklik paketini kabul etti...

Şimdi o 12 Eylül açılımının meyvelerini topluyoruz. Bu paketler o büyük paketin içinden çıkıyor netekim...

Daha da çıkacak... Artık bu toplum yasakçı "cumhuriyet" istemiyor. Bu toplum, bu halk gelişmiş ülkelerde ne varsa onu istiyor. İnsan hakları, özel hayat, demokratik yaşam hakkı...

Bu hükumet böyle paketler açmaya devam ettikçe, eski zamanların köhneleşmiş siyasi anlayışları paketlenip tarihin tozlu raflarına kaldırılacak...

Yeni bir anayasa konusunda ayak sürüyen muhalefet, halkın nezdinde güvenirililiğini hızlı yitiriyor. Daha demokratik isteklerle iktidarı zorlaması gereken muhalefet, cunta anayasasını korumak için yırtınıyor. Elbette paketlere de karşı çıkacaklar.

Değiştirilemez, değiştirilmesi teklif bile edilemez mantıksızlığı artık bu ülke için taşınılmaz bir yük haline gelmiştir. Bunları savunanlar da taşınması zor kambur haline gelmiştir milletin sırtında.

Ama merak etmesinler bu millet onları taşımayacak artık... On bir yıl önce paketleyip sandığa gömdüğü zihniyeti şimdi de paket paket tüketiyor.

Bu ülkede bir zamanlar otomobil üreticileri, ürettikleri "gaz tenekeleri" nin biraz ön farlarını biraz arka stoplarını değiştirerek "yeni model" diye kakıtırlardı...

Şimdi, otomobil seçerken nerdeyse "bu uçmayı da biliyor mu" diyesimiz geliyor.

İşte, o "yurtseverlerin" gaz tenekesi  "cumhuriyeti"nden bugünlere geldik..."Kürt kökenli cumhurbaşkanlarımız bile oldu" masalı anlatırken Kürtçe şarkı dinleyenleri hapse atan demokrasi modelinden, ana dilinde eğitim yapabilme imkanının verildiği demokrasi modeline geldik.

"Camileri kapatmadık ya isteyen camiye gidiyor ama başörtüsü ile kamusal alana girmek isteyenler Suudi Arabistana gitsin" diyerek kamu'yu "kamusal alandan" men eden demokrasi modelinden  her inancın her kıyafetin özgürce giyilebildiği demokrasi modeline geçiyoruz.

Paket paket demokrasiye giderken çocuklarımızın daha hür ve daha güzel bir ülkede yaşamasını istiyoruz.

Paket paket sigaralarla ciğerlerimizi yakanlara inat paket paket oksijen solumak istiyoruz...

Ciğerleri  bol oksijene alışık olmayanları oksijen çarpacak ama ne yapalım...

Rahmetli Özal'ın dediği gibi onlar da bu bol oksijenli ortama alışırlar bir gün...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..