Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Boyner'e evet..

Boyner'e evet..
 

Ülkenin çeyrek asırlık kronik terör sorunu için başlatılan açılım stratejisi ile daha da çözümsüzlüğe doğru yol alırken, "İşadamlarımız nerededir?" başlık altında yazı yazmak istedim.

Aynı gün Milliyet'e Cem Boyner adeta ana muhalefet lideri gibi konuştu..

İşadamı Boyner "Bu kavga henüz devletle Kürtlerin kavgasıyken hemen sona erdirilmeli. TürklerleKürtlerin kavgası haline gelmeden, kardeşlik mayamız bozulmadan hemen bitmeli" diye sözlerine başlarken Güneydoğu'da izlenen politikaların yanlış olduğunu vurguladı ve "Yanlış olduğunu anlamamız için binlerce kardeşimizin ölmesi mi gerekiyor? 20 yaşındaki gençlerimiz 70 yaşındakilerin yüzünden ölmemeliler" diye çarpıcı açıklamalarda bulundu..

Roportajda "Siyaseti düşünüyormusunuz" sorusuna "Asla" diye yanıtlayan Cem Boyner açılım için hükümet'e önerilerde bulunmadan da geçmedi..

Boyner;" Önce yeni Anayasa..Kültütel haklar Tv, ana dilde eğitim, seçme ders, okul, her ne ise.. Ne gerekiyorsa yap.. Hemen af ilan et. Savaşta yıkılan, yakılan köylerin sakinlerine tazminat öde.. Güneydoğu'yu ekonomik olarak güçlendir, para ver, yatırım yap, batıya bağla, teşvikleri coştur.. Siyasi partiler kanununu değiştir, erken seçim yolu aç" diye de hükümete önerilerde bulundu..

Bir dönem Yeni Demokrasi Hareketi partisini kurarak siyaset arenasında boy gösterip seçimlerde istediği başarıyı elde edemediği için siyaset'ten uzun yıllar uzak kalan işadamı Cem Boyner'in tekrar siyaset'e dönmesinden yanayım..

Ülke'yi artık bundan böyle klasik politikacılar değil, ülke'yi ekonomik anlamda kalkındırabilecek Boyner gibi işadamı kimlikli Başbakan'lar yönetmelidir..

Özellikle ülkenin gerek ekonomik kriz'den çıkışı için, gerekse terör'ün ana kaynağı işsizliği önlemek için Güneydoğu'ya yatırım politikalarını geliştirebilecek girişimci, yatırımcı ve sanayici kimliğinde bir Başbakan'a ihtiyacımız var..

Cem Boyner bu görev için biçilmiş kaftandır..

"Efendim, sanayici-işadamı'ndan Başbakan mı olur?" demeyin..

Olur, hem de çok iyi olur..

Ve ülke'ye de yakışır..

Cem Boyner, baba'dan, ata'dan varlıklı, tok bir aile çocuğu olduğu kadar da uluslararası ticari konjonktür'ünde prestiji ve duruşu olan bir adam..

Boyner Başbakan olmuş olsa, günümüz politikacıları gibi yandaşlarını zengin etmeyi yeğlemez, yatırımcı içgüdüsü ile ülkeyi sanayii ülkesi haline dönüştürmeyi tetikler ve belli bir sürede de başarır düşüncesindeyim..

Yaşamım süresince bir kez oy sandığına giden biri olarak eğer Boyner siyaset arenasına geri dönerse "Evet" diyeceğim..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..