Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '14

 
Kategori
TV Programları
 

Boynu Bükükler, Pis Yedili'nin taklidi mi?

Boynu Bükükler, Pis Yedili'nin taklidi mi?
 

Pis yedili ile boynu büküklerin Baş rol oyuncuları


Check-Up: Boynu Bükükler

Gani Müjde’nin dizisi “Pis Yedili”ye benzerliğiyle konuşulacak olan “Boynu Bükükler” dizisi bu hafta (27 Şubat perşembe) Kanal D ekranlarında başlıyor.

Boynu Bükükler dizisinin yapımcılığını Ahmet Kayımtu ve ağabeysinin sahibi olduğu Barakuda film yapıyor. Ahmet Kayımtu’yu tanımayanlar için belirtelim: Kanal D’nin iç yapım firması D Productions’da “uygulayıcı yapımcı”lık yapan ve halen “yalan dünya”nın “uygulayıcı yapımcı”lığını da üstlenmiş kişidir.

Boynu Bükükler dizisi daha başlamadan Pis Yedili dizisiyle birçok ortak noktası göze çarpmaya başladı.

İlkbaşta, konusu neredeyse Pis Yedili ile bire bir örtüşüyor.

Diğer bir benzerliği de oyuncu seçiminde. Boynu bükükler’in cast seçimi sanki pis yedili dizisine bakılarak yapılmış gibi.

Şöyle ki:

Boynu bükükler grubunun başındaki yakışıklı elamanın, pis yedili’deki karşılığı Bayrampaşalı’ya bu kadar benzemesi tesadüf mü?

Pis yedilideki hademe ablamız da unutulmamış; Asuman Dabak kadar tanıdık bir isim olan Mine Teber’e rol verilmiş.

Her nedense, Müdür Muavinleri de birbirlerine benziyor. Pis Yedilide ki Müdür Muavini rolünü oynayan Turan Özdemir ile Boynu Bükükler’de Müdür Muavinini oynayan Ünal Yeter sanki  abikardeş gibiler.

Daha birçok benzerlik vardır da dizi başlamadığı için kimin kime karşılık oynatıldığını şimdilik bilemiyoruz; ama izlediğimizde “pis yedili“ye benzediğini daha iyi anlayacağız gibime geliyor.

 Konusu ve karakterler itibariyle birebir aynı olmasına rağmen senaryosu çok farklı olup bizi bambaşka hikayelerle güldürüp düşündürecek de olabilir; gerçi senarist Cüneyt İnay’ın son dizisi “Bir Yastıkta” çok kötü reytingler alıp kısa sürede yayından kaldırıldı ama yine de bu sorunun cevabını dizi başladıktan sonra ilerleyen bölümlerde hep birlikte göreceğiz.

Ayrıca, “Boynu Bükükler”in Yönetmeni olan Ömer Uğur’un en son yönettiği dizinin  “polis akademisi” çakması  “herşey yolunda merkez” oluşu da manidar.

Hepsi bir yana: bu dizinin ismi Küçük Emrah’ın oynadığı ve merhum Erdoğan Tünaş’ın senaryosunu yazdığı “Boynu Bükükler” filmi ile aynı; bu da hukuki bir sorun yaratabilir. Erdoğan Tünaş 2007’de vefat ettiğine göre Telif Hakları Yasasına göre daha 2078 yılına kadar Erdoğan Tünaş’ın varislerinden izin alınmadan bu ismi kimse kullanamaz.

Tabi öbür taraftan Gani Müjde’nin de bu işe ne diyeceği merak konusu. Proje tasarımlığını yaptığı “pis yedili”nin bu kadar rahat taklit ediliyor olması durumunda o da yasal haklarını kullanmak isteyebilir; hele şu anda “pis yedili” henüz yayından kalkmamışken.

Toparlarsak,

Yıllarca yabancı dizi ve filmlerin çakmasını yaparak reyting yapacağını düşünen zihniyet kimseyi bir yerlere taşımadı; aksine “kolpacı” yaptı. İnşallah bu dizi de kanal D’ye yakışmayacak şekilde taklit dizisi olmaz. Kendine özgü hikaye ve esprilerle bizi bambaşka bir yerlere götürür.

Benden söylemesi.

http://www.diziprofesoru.com/

diziprofesoru@gmail.com

 

 

  

 
Toplam blog
: 8
: 2071
Kayıt tarihi
: 15.01.14
 
 

Televizyon dizilerini, tutup/ tutmayacaklarını bilecek kadar iyi etüt eder yorumlarım. Bu konuda ..