Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '19

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Boyun Fıtığında Mikroteknik

Boyun fıtığı hastalığında tedavi için ilk tercih cerrahi dışı metotlardır. Fakat bazı boyun fıtığı hastalarında ameliyat mutlak surette gereklidir.
 
Ameliyat gereken boyun fıtığı hastalarının ameliyatlarını mikro cerrahi ile yani mikroteknik ile yapmanın klasik cerrahiye göre avantajları oldukça fazladır.
 
Boyun fıtığı ameliyatlarında bu yapılar kolayca korunuyor
Mikroteknik ile yapılan ameliyatlarda cilt kesisi çok küçük olduğu niçin bu ameliyatlar estetik girişimlerdir. Aynı zamanda ciltten itibaren mikroteknik ile çalışıldığından ameliyatın emniyeti olma özelliği de artmaktadır. 
 
Boyun fıtığı ameliyatlarında operasyonun yürütüldüğü sahanın yakınında yemek borusu, soluk borusu, şah damarı, lenf kanalı, omurilik ve sinir elemanları bulunmaktadır. Bunlar çok hassas ve iyi korunması gereken anatomik yapılardır. Mikroteknik uygulanan boyun fıtığı ameliyatlarında bu yapılar kolayca korunmaktadır.
 
Ameliyatın emniyetini arttırıyor
Boyun fıtığı ameliyatında cerrahın ciltten itibaren mikroteknik ile çalışması ameliyatın emniyetini artırır. Cerrahın tecrübeli olması ve aynı ekibin senelerce birlikte çalışmış olması da ayrı bir avantajdır.
 
Boyun fıtığı hastalığında ameliyat kararı çok iyi düşünüldükten sonra verilmelidir. Gerçekten ameliyat gereken boyun fıtığı hastasında ameliyat tecrübeli bir doktor tarafından mikro cerrahi teknik kullanılarak yapılırsa ve o sahaya uygun ince, kibar aletler kullanılırsa başarı şansı daha da yükselir.
 
Tıp bilimi sürekli ilerlediğinden günümüz boyun fıtığı hastaları daha şanslıdırlar. Gelişen teknoloji boyun fıtığı ameliyatlarından elde edilen yüz güldürücü sonuçları artırmaktadır.
 
Ertesi gün taburcu olunuyor
Mikroteknik ile ameliyat edilen boyun fıtığı hastaları ameliyattan sonraki dönemde daha rahat etmektedirler. Mikroteknik kullanarak ameliyat ettiğimiz boyun fıtığı hastaları aynı gün yürümektedirler. Ertesi gün taburcu olmaktadırlar. Ameliyattan sonraki dönemde yaşam kaliteleri daha iyi bir düzeyde seyretmektedir.
 
Boyun fıtığı ameliyatı ön veya arka hangi taraftan yapılırsa yapılsın ciltten itibaren mikroteknik ile çalışılıp dokular çok iyi korunmalıdır. Mikroteknik ile yapılan boyun fıtığı ameliyatı sonrasında hasta evinde de daha rahat eder. 
 
Bir diğer avantajı nedir?
Mikroteknikte dikişler içeriden gizli konduğu için hasta evinde dikiş aldırmakla uğraşmaz. Sadece ameliyat yerindeki küçük bandı kolayca kaldırıp banyo yapar. 
 
Boyun fıtığı ameliyatında mikroteknik kullanılmasının bir avantajı da budur. Özetle söylemek gerekirse mikroteknik ile yapılan boyun fıtığı ameliyatları emniyetli, estetik ve hastayı daha rahat ettiren operasyonlardır.
 
Nöroşirurji Uzmanı
Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan