Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '14

 
Kategori
Uzay
 

Boyuttan boyuta geçiş kavramı

GÖKYÜZÜNDE BAŞKA BOYUTA MI? GEÇTİ

Kaybolan ve 200 den fazla yolcu taşıyan uçakla ilgili  bilinenler veya bilinemeyenler nedir?

BU uçak Malezya veya başka bir ülke uçağı olsun  hiç de fark etmez.

Adı geçen uçak  ve içindeki insanlar,  dünyamızda bilinen fizik kurallarına, Havacılık şartlarına göre on gündür aranmasına rağmen hiç bir ize rastlanmamıştır.

Neden acaba;  İçinde bulunduğumuz çağ itibariyle,  " her konuda hiç bilinmeyen bilgilerin",     dünya insanlarının bilgi dağarcığına, gizli bir elle konmuş gibi çok yeni ve asla düşünülemeyen bilgiler konmaktadır.  "Dünya insanının dağarcığına dediysem, hiç ilgisi olmayan insanlara değil tabii ki",  Son elli yılda;  En çok dikkat çekenleri sıralayabilirim. Elektronik,  İnşaat, maden,  kara ulaşımı gibi.

Hava ulaşımı konusunda, sadece ulaşım araçlarında gelişmeler oldu öyle değil mi? . 

Evet, Ay'a kadar gidildi ama o kadar. Aya gidileli de bir hayli  zaman geçti. Bu ay seyahatinden sonra bir çok yenilikler oldu ve aya gidiş olayı baya da gölgede kaldı. Daha doğrusu unutuldu . Ki ay, dünyamızdan baktığımızda gece ve gündüz olsun semalarımızda daima görülmektedir.

Ya göremediklerimiz?.

  Sayılamamış, sadece sayıları gök bilimcileri tarafından tahmin edilmeye çalışılan  ve de sayılarla ifade edilemeyecek kadar çok ve çeşitli büyüklükte  gök cisimleri olduğu biliniyor.  Bunların birbiri ile etkileşimi, aralarındaki uzaklıklar, birinin bir başkalarına  tabi oluşu, Kiminin ışık kaynağı oluşu, kiminin ise ısı kaynağı oluşu, kiminin dünya canlılarını anında öldürecek kadar yoğun gaz gibi madde salması gibi . Burada saymakla bitmeyen özellikler.

Uzay'a gidildikçe,  sıcaklığın ölçülemeyecek kadar  eksilerde olması, göz gözü görmeyecek kadar karanlık olması. Bütün bunların içinde gök cisimlerinin asla yönlerini şaşırmadan, her birinin kendilerine has dönme hareketiyle, kendileri için belirlenmiş rota ve yörüngede bir milim şaşmadan,devamlı dönmeleri. İçinde bulundukları,  " uzay, evren" denen boşluğun devamlı genişlemesi.

Biz bu evrenin neresindeyiz? kaç cm2 sini biliyoruz. Ve gerçekten biliyor muyuz? NASA var. Yani , ağlanacak halimize gülmek mi gerekir bilemiyorum. Bu evrendeki bilgileri toparlamak için bir tanecik NASA  işte bu kadar oluyor demek ki.

  Bütün var oluş ile ilgili bilgileri insan oğluna "kendi istediği kadarını veren ALLAH (  c c) var". 

Şimdi ben şöyle düşünüyorum, Allah bize boyutlar arası geçiş bilgisini vermeye başlayacaktır. Çünkü tarihte bir tabur asker de bu kaybolan uçak gibi bulundukları yerde hiç iz bırakmadan yok olmuşlardı. Bu uçak ta hiç iz bırakmadan yok oldu. Daha unutulmuş örnekler de vardır illa ki. Yani bunlar ne oluyor diye bilim insanlarının dikkatini o yöne çekmek ve uzay yönünde araştırmalarını hızlandırmak ve de bir çok " NASA" açtırmak için birer yön gösterme olabilir.

Ki, evliya dediğimiz bir çok insanın, bilinen fizik kurallarına göre asla olamaz denilen şeyleri yaşamakta  olmaları gibi. 

Sibernetik konusunda insanların, daha çok deneyim ve bilgi edinebilme şansına sahip olma zamanı gelmiş olamaz mı?  Dünyada geçen "ay zamanına göre"  bir gün, güneş zamanına göre ise 500 küsür yıl  olmuş oluyor, bilimsel açıklamalara göre.  Ve güneş zamanına göre insanların bu dünyadaki ömrü saniyelerle ifade edilmekte.

Biz insanlar kelebeğin ömrü çok  kısa bir gün yaşıyorlar diyoruz. Ama güneşten bakış açısı da insan ömrü dünyada ne kısa demektedir öyle değil mi?  Bulunduğumuz yerde dururken hiç kıpırdamadan bile saniyenin milyarda biri kadar bir zaman içinde başka boyuta geçip orada  bir işimizi görüp geri gelebiliriz. Çünkü bulunduğumuz yerde ki bir dakika, öteki boyutta yıllara denk gelmektedir.  İnsan bedeni öyle hücrelerden oluşmuş ki, kendisi asla fark etmeden boyut dan boyuta geçirilir. Ve o boyutta yaşamını sürdüren evliyalardan, kendisine bilgi akışı sağlanabilir. Bu olay Allah istediği zaman olur. Allah istediği kişiye istediği bilgiyi verir.

Yani sözün özü; Uçak boyutlar arası yolculukta.  Doğrusunu Allah (cc) bilir..

 

 
Toplam blog
: 56
: 661
Kayıt tarihi
: 24.02.08
 
 

Emekli, 19 mayıs ..