Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '10

 
Kategori
Anılar
 

Bozcaada anılarım

Bozcaada anılarım
 

EGE'YE BAŞLANGIÇ BOZCAADA


Selimpaşa Tekirdağ Eceabat , tabii ki İstanbul'dan Ege'ye gidişin keyifli güzergahı, Tekirdağ'da köfte molasıyla daha bir güzelleşir.

Benim için Ege Bozcaada'dan başlar, Çanakkale'yi geç sağa sap Geyikli iskelesine gel çay bahçesinde tost sefanı yap ve arabalı vapurla; doğallık coğrafi estetik ufuk genişliği tüm etrafını yürümekten yorulmadığım güzergahıyla Bozcaada doyulmaz bir ada.

Otele yerleşimin ardından ilk gün mermer koyuna, ikinci gün ayazmaya, üçüncü gün habbele koyuna, dördüncü gün rüzgar güllerine gidiş geliş yürüyüşleri ve beşinci gün adadanın 33 km lik güzergahını oluşturan; merkezden mermer koyu, ayazma, habbele koyu, rüzgar gülü ve oradan merkeze dönüşü sabahın 8 inden akşamın 20 sine kadar 12 satte yürümek büyük bir coğrafi keyfin ve yürüyüşün başka bir adresini bilmiyorum duymadım.

Yürüyüşte sırasıyla Sezen'in yerinde çay, Mermer koyunda ada çayı, Ayazma'da karpuz Habbele koyunda patlıcanlı pilav ve akşam otlar eşiliğinde balık sefası ardından çamlıkta çay keyfiyle bir acaip gün yaşanır Bozcaada'da, ıssız kışıda bir başka güzeldir Bozcaada'nın.

Bozcaada'dan sonra eski karakolların otele dönüştüğü yattığınız yataktan denizi gördüğünüz Asos yani Behramkale iki günlüğüne günlük yaşamdan soyutlanacak tarihi bir sahildir.

Bu kadar keyif anısı bu güne yeter...

 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..