Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '10

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Bozcaada'da gün batımı turu

Bozcaada'da gün batımı turu
 

Bozcaada'da Gün Batımı


-Eylül ayı bir başka güzel olur, Bozcaada'da. Temmuz, Ağustos aylarının yoğunluğu azalır, el ayak çekilir, yaza veda etmenin hüznünü yaşar, tüm Geyikli sahilleri ve Ada.

- Birer birer, yazlıklar kapananır, pansiyonlar ve oteller sessizliğe gömülür.

- Şimdi yorgunluk atma ve dinlenme sırası ada sakinlerine gelmiştir.

- Sardunya Motelin güleryüzlü, Fatma Bacı'sı, Çamlık gazinosunda ıstakaya dizdiği okey taşlarının yerlerini değiştirirken bile yüzünde ki gülümseme hiç kaybolmuyor, yazın yorgunluğunu sanki, okey masasında bırakıyordu.

- Neyse; biz Fatma Bacı'yı okey masasında bıraktık ve ada turu için sözleştiğimiz saatte yani 17.50' de iskele meydanında minibüste yerimizi aldık ve 15 kişilik iki minibüsle saat 18.00'de ada turuna başladık.

- İlk mola Gülen Ada Reçelleri'nin yapıldığı imalathaneydi, burası üzüm bağlarının içinde şirin mi şirin güzel bir yerdi. Reçel ve şarabın adaya özgü bir şekilde sunulduğu bu yerden gün batımında içilmek üzere şaraplar alındı, reçellerin tadına bakıldı.

- Kaptanımız güler yüzlü, konuşkan ve aynı zamanda birbiri ardına yaptığı esprileriyle bizleri kahkaya boğdu desek yeridir. Aynı zamanda eski bir adalı olması hesabıylada bize ada hakkında geniş, resmi ve gayriresmi bilgiler verdi.

- Adanın güney doğu kısmında kalan ve akvaryun koyunuda içine alan etrafı tel örgülerle çerilmiş çok büyük bir arazi dikkatimizi çekti. Buraya otel yapılacağını fakat kimler tarafından kapatıldığı hakkında pek bilgilerinin olmadığını söyledi. Yolun sağında ise çok büyük bir sitenin planını gösteren tabelada herkes kendine birer villa seçti.

- Onbeş yıl öncesine nazaran, bugün adadan arsa almanın el yaktığınada böylece şahit olduk diyebiliriz.

- Yola devamla diğer koyların güzelliğini seyrederek Ayazma'ya geldik. Hiristiyanlar için kutsal sayılan Ayazma'da heryıl 26 Temmuz'da tören düzenlenmektedir. Aynı zamanda Ayazma plajının altın sarısı kumu ve denizi bir harikadır. Mavinin ve yeşilin tonlarının seyrine burada doyum olmuyor.

- Şimdi, gün batımını izlemek üzere ayazmadan ayrılıyoruz. Rüzgar güllerinin bulunduğu uç noktaya geliyoruz ve gün batımını izlemek üzere daha önceden gelen bir grupla karşılaşıyoruz. Kameralar kurulmuş, fotoraf makineleri hazır, şarap kadehleri ellerde gün batımının keyfini yaşıyorlar.

- Bu nefis manzara karşısında insanlar duygusal, huzurlu, bu anı dondurmak içinde fotoraflar çekiliyor ve şarap kadehleri boşalıyor.

- Ve her güzel şeyin, bir sonu olduğundan,

- Dönüş yolculuğu, biraz burukta olsa, mutlu ve duygu yüklü olarak başlıyor...

Geyikli, 18 Eylül 2010

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..