Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '19

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Bozcaada Konaklama Yerleri

Tüm Güzellikleriyle İlgi Odağı Olan Bozcaada’ da Kalınabilecek Yer Önerileri

Hakkında Türkiye’nin üçüncü büyük adası olarak yer alan Bozcaada Çanakkale’ ye bağlı olarak yer alan ilçe statüsündedir. Diğer yandan Türkiye’de yer alan köyleri olmayan tek ilçe nitelediğindeki Bozcaada Ege denizinde yer alır. Çeşitli yerlerden sayısız turisti kendine çeken ada kendi karakteristik özellikleri ve iklimiyle her daim kendine insan çekiyor. Tarihi sit alanı olarak yer alan ada doğal yönden de gereken korumalar altında olup kalabalık olmadan ve büyük gösterişli oteller olmadan daha samimi olan yerlerde kalmak mümkündür. Diğer yandan da yapılacak olan küçük geziler sırasında oldukça samimi ve sevecen ada halkıyla bir arada olmak oldukça basittir. Tüm doğa ve tarihin iç içe olduğu şekilde dizayn edilen farklı yapısı ile turistlerin ilgi odağı olmaya devam eden ada aynı zamanda denizi, kumu ve güneşiyle de ilgi odağıdır. Konaklama yönünden de büyük kolaylıklar sunuyor. Çeşitli tesislere erişilirken istekleri sunan çeşitli kurumalar ulaşmak oldukça da basittir.

Bozcaada İçin Merkezde Konaklama Önerileri

Çeşitli konaklama mekanları bulunan Bozcaada da samimi mekanlar büyük mekânların yerini tutar. Bu sayede sıcaklık sunan mekânlarda keyifli zamanlar geçirmek mümkündür. Merkezi feribotun geldiği ada yürüme mesafesine sahip olarak iki ayrı mahallesi mevcuttur. Rum ve Türk mahalleleri olarak yer alan ada genellikle trafiğe kapalı olarak yer alırken nostaljiyi iliklere kadar hissetmeye olanak sunuyor. Eski şarap fabrikaları, Rum ilkokulları, tarihi binalar, binalar ve diğerleri tarih kokarken muhteşem doğası ile göz doldurmaya devam eder. Çeşitli otel ve pansiyonlar yer alırken büyük doğa katleden olmayan minik sıcak mekânlardır.

Bozcaada’da Merkezi Olmayan Yerlerde Konaklama Önerileri

Bozcaada bahsedilen üzere ayrı köylere sahip olmayan ilçe statüsünde yer alırken bunun da beraberinde tek merkezden oluşma durumu söz konusu olmaktadır. Diğer yandan civarda gezmek minibüsler aracılığı ile saklanabileceği gibi özel araç ile gelinerek burada gezintiler yapmak oldukça basittir. Diğer bir güzellik de bisiklet kullanımına elverişli olan adada hem hareket edilebilir hem de doğa korunur. Merkez dışında minik bağ evleri, çiftlikler gibi sıcak mekanlarda pansiyon ve oteller yanında konaklanabilecek mekanlar olarak yer alır. Halka açık plajları olan ada da özel tesis için olmayan alanlar mevcut olurken denize sıfır olan tesisler ise oldukça sınırlıdır. Ancak denize her yerden ulaşmak oldukça basittir.

Bozcaada İçin Güncel Otel ve Pansiyon Fiyatlandırmaları Hakkında Bilgiler

Değişkenlik arz eden her tesis için farklı fiyatlar söz konusu olurken alınmak hizmete de bağlı değişim gösteren fiyat durumu söz konusu olmaktadır. Oda fiyatları 250 ile başlayıp artarken evlerde de benzer bir fiyat durumu söz konusu olmaktadır. Tesislerle iletişime kolaylıkla geçilerek keyifli zamanlar geçirmek oldukça basittir.

 

 
Toplam blog
: 3
: 71
Kayıt tarihi
: 31.05.19
 
 

Türkiye'nin köyü olmayan tek ilçesi Bozcaada'yı tanıtıyoruz. Bozcaada Gezginleri ekibi olarak kon..