Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '09

 
Kategori
Kitap
 

Bozkırda Bir Avrupa Şehrinin Öyküsü: Zamanı Durduran Saat

Bozkırda Bir Avrupa Şehrinin Öyküsü: Zamanı Durduran Saat
 

Hayatınızın bir bölümünde yolunuz Eskişehir'den mutlaka geçmiştir. Şehrin hemen girişinde sizi karşılayan Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü; küçük bir bozkır şehrinin, birçok Anadolu kentiyle tezat oluşturan modern görünümünün ilk canlı örneği olmakta. Şehrin sakinlerini bir uçtan öbür uca taşıyan raylı ulaşım sistemi ve ziyaretçilerini hayran bırakan kent dokusuyla Eskişehir, âdeta bir Avrupa şehrini andırıyor.

Eskişehir denince hiç şüphesiz akla gelen ilk isimdir, Yılmaz Büyükerşen. 18 Nisan 1999'dan bu yana Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı sürdüren Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i, aynı zamanda Türkiye'deki birçok ilkin de mimarı olarak kabul edersek yalan olmaz, diye düşünüyorum. Bu ilklerin en iyi bilineni de, Açık Öğretim Fakültesi olmaktadır.

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi (EİTİA) Rektörü olduğu 1982 yılında (aynı yıl akademinin ismi, Yeni Üniversiteler Kanunu'nca Anadolu Üniversitesi olarak değiştirildi.) kurulan Açık Öğretim Fakültesi; bugün üniversite eğitimi alma şansını elde edemeyen geniş kitlelere, 'duvarsız üniversite' ilkesiyle uzaktan yüksek öğrenim fırsatını vermektedir.

ODTÜ mezunu mühendis Cemalettin N. Taşçı'nın hazırladığı ve kitap halinde okuyucularla paylaştığı söyleşide Yılmaz Büyükerşen; bir bilim adamının akademik yaşamında karşılaştığı zorluklar ve imkânsızlıklara karşı adı gibi yılmaz mücadelesini, Türkiye'nin yakın tarihinde derin izler bırakan önemli olaylarla harmanlayarak bütün içtenliğiyle anlatıyor.

Zamanı Durduran Saat'i okuyan herkes, her şeyden önce yokluklara karşı var gücüyle mücadele eden ve imkânsızlıkları mümkün kılan örnek bir eylem adamıyla tanışacak. Ankara'nın yanı başında bir bozkır ilinin, zaman içinde bir Avrupa şehrine dönüşen hikayesini, böyle bir mucizeyi gerçekleştiren dehaya hayranlık duyarak okuyacaksınız.

Cemalettin N. Taşçı;

Doğan Kitap, 2009

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..