Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '15

 
Kategori
Siyaset
 

Bozuk Akort

Bozuk Akort
 

Yok Birbirimizden Farkımız ...


Son zamanlarda muhalefet parti için en çok duyduğum eleştiri ''Daha Şişli'yi bile yönetemiyorlar, memleketi nasıl yönetecekler''şeklinde.
 
Esasen bu eleştiri getiren insanlar haksız da sayılmazlar. Seçim dönemi öncesi Şişli'de yaşananlar hem kötü bir intiba bıraktı hem de aciziyet göstergesi oldu.
 
Tahmin ediyorum ki Mustafa Sarıgül partiye katıldığında kendi kalemize gol atarız yapmayalım diyenler şu an Kılıçdaroğlu'na biz demiştik diyorlardır.
 
Bütün bunların altında yazan sebep millet olarak siyasi akortumuzun bozuk olması.
 
Bir tarafta liderin lafı üzerine laf konuşulmayan, lidere itaat ve hürmet etmenin muteber sayıldığı ve hoş görüldüğü bir düzen var.
 
Diğer tarafta ise lidere muhalefet etmenin, parti için çok sivrisinek uçuyor genel kurula gidelim denilecek kadar parti düzen ve disiplininden uzak bir düzensizlik var.
 
Daha diğer tarafta ise ne genel kurul var ne parti içi muhalefet ben kendimi bildim bileli Devlet Bahçeli var.
 
Neden orta yollu ortada ne düzensiz ne de baskıdan uzak bir parti anlayışına sahip olamıyoruz ?
 
Neden düzenin, aşırı disiplinin, tek adamlılığın olduğu taraf kazanıyor da diğer taraf kaybediyor?
 
Türk milleti Hakan, Sultan, Gazi, Padişah gibi liderleri ve tek adam rejimlerini sever ve tek adamlara hürmet, ihtimam gösterir belki bundardır ki düzenin, tek adamcılığın, sonsuz itaatin olduğu taraf kazanırken;diğer taraf her seçimde bertaraf olur.
 
Millet olarak belki de en ilginç düşüncelerimizden birisi ''Daha parti içinde otoritesini koyamadı memleketi nasıl yönetecek''düşüncesidir.
 
Özellikle Anadolu'da otorite ve disiplin her evde olan ve olması zorunlu gibi gelen bir durum olduğu için ülke yöneticisinde de bu özellik aranmaktadır.
 
Ondandır ki Recep Tayyip Erdoğan bu memlekette girdiği her seçimi kazanmıştır.
 
Her seçim kazandığında daha büyük bir otorite kurmuş, daha büyük bir güç oluşturmuştur halkin gözünde.
 
Gerek suni gündemler yaratak, gerek ufak şeylerden büyük olaylar çıkartarak, hep gündemde kalmayı ve gücünü göstermeyi bilmiştir.
 
Diğer taraf ise en büyük olaylar da dahi güçsüzlük, acizlik göstermiş sürekli Tayyip Erdağan'ın gücü altında ezilmiş ve emin olunmalı ki muhalefet partisi Erdoğan'dan emir alarak hareket etse bu kadar aciz ve çıkmazlar içine düşmezdi.
 
Chp'linin Chp'ye yaptığını başka kimse yapamaz. Bugün ki liderden şikayet edebilir onu değiştirmek isteyebiliriz, ancak önce siyasi akortlarımızı yapıp asıl siyasetimize dönmeliyiz.
 
Demokrasi ışığını takip edip kendimiz yenilemeli ondan sonra ileri demokrasi için adımlar atmalıyız.
 
Toplam blog
: 2
: 114
Kayıt tarihi
: 27.03.14
 
 

Çok kitap okuyan, çok yazan bir genç kalemim... ..