Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Bravo meclisimize, tebrikler hükümetimize...

Bravo meclisimize, tebrikler hükümetimize...
 

Fransa’nın soykırım yasasını onaylaması sırasında meclisimizde çok ama çok önemli bir karar alındı. Millet Fransa ile meşgulken milletvekili emeklilerinin aylıklarına dudak uçuklatan zamlar yapılıverdi. Derinden, sessizce, dikkat aman çocuk uyanmasın dercesine.

Neden bahsediyoruz sanırım anlamadınız. Hani başbakanımız Fransa’ya karşı sekiz can alıcı yaptırım açıkladı ya, olan tam da o sırada oldu. Nasıl olsa Fransa şimdi dize gelecek aman biz ettik siz etmeyin diyecek, halk da bunlarla ilgilenecek ya, fırsat bu fırsat bakın neler oldu. “Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı görüşülmeye başladığı sıralarda TBMM Başkanı Cemil Çiçek, iktidar ve muhalefet partileri grup başkanvekilleriyle bir toplantı yaptı. Çiçek, emekli milletvekilleri başta olmak üzere milletvekillerinin maaşlarına zam konusunda “Böyle bir düzenleme yapılması yönünde talep var. Ne yapabiliriz? Medya yazacak diye çekinip milletvekilleri kendilerine ilişkin hiçbir adım atamıyor. Bütün gruplar imzalar ve arkasında durursa böyle bir düzenleme yapılabilir. Gruplar olarak çalışma yapabilir misiniz?” Dedi.

Başkan vekilleri etrafa baktı, havayı kokladı. Dışarıda halk Fransa’ya lanet yağdırıyordu işte tam fırsat dediler. Son dakikada verilen bir önerge ile Emekli Sandığı Tasarısı’na bir madde eklendi. Mutlu son… Acından nefesi kokan milletvekili emeklileri rahat bir nefes aldı. Emekli Sandığı Kanunu'na ilişkin verilen bir önerge ile emekli milletvekilleri maaşının belirlenmesi için esas alınan "Emekli Cumhurbaşkanı maaşının yüzde 42'si" ifadesi "maddede bulunan yüzde 42 oranı 31 Aralık 2020 tarihine kadar yüzde 60 olarak uygulanır" şeklinde değiştirildi. Böylece daha önce emekli milletvekili maaşı olarak belirlenen 5 bin 800 TL, 8 bin 100 TL'ye çıkarılmış oldu.

İşçilere asgari ücreti arttırmamakta direnenlere ne bu perhiz ne bu lahana turşusu demiyoruz. Temsil ettiğiniz insanların yarıdan fazlası resmen açlık ile mücadele ederken patırtıyı fırsat bilip kendi aylıklarınızı bu şekilde arttırma yoluna gittiğiniz için sizi kınamıyoruz da. Sadece yazıklar olsun bize ki seçecek sizin gibileri bulmuşuz diyorum. Yiyin efendiler yiyin, bu sefa sizin.

İzmir 2011

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..