Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '14

 
Kategori
Futbol
 

Brezilya - Hem oku, hem minder yap

Brezilya - Hem oku, hem minder yap
 

Dünya Kupası tarihinde kendi  ülkesinde, kendi düzenlediği organizasyonda, kendi seyircisi önünde hiçbir şey ortaya koyamadan futbol adına 7 gol yiyen bir başka takım yoktur herhalde.

Futbol ülkesi, halkının futbolu yalnız sevmekle kalmadığı, taptığı Brezilya’nın  yediği 7 gol değil de sanırım bu içler acısı çaresizliği ve perişanlığı  daha çok dokunmuştur  tribünde ağlayan Brezilya halkına.

Futbol sadece bir oyun da olsa hiç kimseye böyle bir  rezalet göstermesin.  Brezilya  adına futbol tarihinin   utanç  sayfalarına  geçen bu maç için  çoğu Brezilya’lının ‘’keşke Colombia’ya  yenilseydik de bu rezaleti görmeseydik  dediğini  hissetmemek  mümkün değil. Ki o maçta Neymar’a yapılan  doğrudan yaralamaya yönelik sert ve acımasız faulun haricinde Colombia yarı finali hak eden bir futbol oynamıştı.

Pele’nin, Garrincha’nın,  Didi'nin,  Zico’nun, Socrates’in  Brezilyası bu  olmamalı. Futbol, futbolun tarlasında bu kadar kurak, bu kadar bereketsiz olmamalı

Ve…Brezilya bu olmamalı.

İtfayici şefini andıran  kıyafeti ile  Scolari bu takımın yanlış hocası, futbolcular da yanlış seçilmiş oyuncular olmalı.

Adı ‘’Sambacıı’’lara çıkmış, futbolu samba yapar gibi oynayan bir ülkede bu futbolcular sambacı değil, pompacı bile olamazlar.

Almanya’ya gelince.

Dünyanın Japonlarla birlikte  en disiplinli ülkesi olarak bilinirler. Futbolda ‘da öyle. Sonuna kadar disiplinli, sonuna kadar kuralcı ve sonuna kadar hırslı, sonuna kadar affetmeyen, sonuna kadar acımasız.

Eskiden  tüm maçların Dolmabahçe Stadında oynandığı  yıllarda sırf maçta satılmak için öğlen çıkan Ekspres, Son saat gibi 25 kuruşa satılan gazeteler vardı.

Bu gazeteleri satanlar  ‘’hem oku, hem minder yap’’ diye bağırarak satarlardı.

Aklıma eski bir futbolsever olarak bu geldi. Bu söz  maç iboyunca  Brezilya’nın  içinde bulunduğu durumu özetler gibiydi.

Löw okudu, panzerler minder yaptı!.

Yarın Hollanda-Arjintin maçında finale kim çıkar bilinmez ama ezberlenmiş ve kanıtlanmış bir söz var.

‘’Herkes oynar ama sonunda Almanya kazanır’’

Ne dersiniz? Hak etmiyorlar mı?

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..