Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '14

 
Kategori
Futbol
 

Brezilya - Hırvatistan

Brezilya - Hırvatistan
 

Aylardır sabırsız bir şekilde beklediğimiz bu büyük turnuva sonunda başladı. İlk maç olması sebebiyle, tüm olumsuzluklara rağmen inanılmaz keyif aldığım söyleyerek başlayayım. 2010’dan daha güzel bir turnuva olacağını düşünüyorum, takımlar ellerinden geleni yaptığı sürece seyirciler de bu ortamı daha da güzelleştireceklerdir.

Maça gelmek gerekirse, beklediğim gibi başladığını söylemeliyim. Genel beklentinin aksine Brezilya’nın mükemmel futboldan uzak kalacağını düşünüyordum, ilk dakikalardan itibaren böyle olduğu apaçık ortadaydı . Organizasyon açısından büyük sıkıntı yaşayan sambacılar Neymar ve Oscar’ın sihirli ayaklarından medet umar haldelerdi maç boyunca. Orta sahanın ortasındaki ikilinin vasatı aşamaması Brezilya’yı kilitleyen sebeplerin başında geliyordu. Ne yalan söyleyeyim ah keşke Melo olsaydı dediğim çokça pozisyon oldu. Tüm bunların yanında Hulk ve Fred’in de çok silik olması Brezilya açısından handicap oldu. Sonuç tatmin edici olsa da oynadığı oyun birçok taraftarın beklentisinin çok altında kaldı. Geri kalan maçlarda daha organize olmazlarsa final oynayıp kupayı kaldırması zor gözüküyor ev sahibi ekibin . Aman Oscar’a iyi baksınlar derim ben.

Hırvatistan’dan bahsetmek gerekirse, ilk olarak Mandzukic olsaydı acaba nasıl olurdu demek istiyorum. Jelavic’in maçın içinde olmaması, Kovacic’in ise çok ağır kalması hücüm açısından yaratabilecekleri etkiyi kısıtladı şüphesiz Hırvatların. Yine de Olic’in hiç beklenmeyecek derecede özverili ve başarılı oyunu, keza Perisic’in takdir edilesi ortaları bize bol bol tehlikeli atak izlettirdi. Defans açısından maç boyunca çok büyük bir sıkıntı çekmeyen ve takım halinde başarılı savunma yapan kırmızı beyazlılar, ucuz bir penaltının kurbanı oldu dersek yalan olmaz. Ev sahibi olmasının avantajını zaten seyirci desteğini arkasına alarak kullanan Brezilya için bir de hakemlerin yardımcı olması beni üzdü. Hırvatistan adına sonraki maçlar için çok büyük bir sorun olacağını zannetmiyorum. Forvet hattında oyuna sonradan giren Rebic de denenebilir. Oynadığı kısa sure içerisinde maça ilk on birde başlayan Jelavic ve Kovacic’ten çok daha etkiliydi bana gore. Mandzukic’in de takıma katılmasıyla kusursuz işleyen bir makine haline dönüşecektir bu takım. Modric ve Rakitic için laf söylemeye hiç gerek yok, oyun ancak bu kadar güzel çift yönlü oynanabilir, ders niteliğindeydi oynadıkları oyun. Bir iki pozisyon dışında hemen hiç hata yapmadılar.

 

Dilerim geriye kalan maçlarında iki ekip de ilk maçlarının üstüne çıkarlar ve bir üst turda yer alırlar, güzel bir turnuva bizleri bekliyor

 
Toplam blog
: 13
: 636
Kayıt tarihi
: 23.07.10
 
 

 Boğaziçi Üniversitesinde öğrenciyim. Futbol benim için bir tutku, amatörce şiir denemelerim var ..