Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Brezilya Poposu Estetiği Sonrası

Brezilya Poposu estetiği diğer adıyla BBL son yılların en fazla konuşulan estetik cerrahi prosedürü arasında yer alıyor. Özellikle medyada ünlülerin kıvrımlı ve güzel kalçalarıyla yer alması, bu prosedürün popüleritesini oldukça fazla artırdı. Doğuştan ya da sonradan yaşa bağlı veya zayıflamaya bağlı olarak poponuzda hacim kaybı yaşıyor olabilirsiniz. Brezilya Poposu estetiği ile şekilsiz ve sönük gibi duran kalçalara yeniden şekil veriyor ve daha genç ve diri bir profile kavuşmanızı sağlıyoruz. Genel anlamda bölgesel yağlanma olan alandan yağları alıp, kalçalara yağın transferini sağlıyoruz. Fakat en çok sorulan soru ise iyileşme dönemi. Bu yüzden BBL ameliyatından sonra tam olarak sizi nelerin beklediğine şimdi göz atalım

1. Ameliyattan Hemen Sonra Poponuz Gözünüze Büyük Görünebilir

İşlem sonrası şişme olur, bu nedenle poponuz ilk başta istediğinizden daha büyük veya asimetrik görünüyorsa hemen telaşlanmayın. Merak etmeyin, bir çizgi film karakteri gibi gözükmeyeceksiniz! Bu şişliği azaltmanıza yardımcı olacak ve rahat edeceğiniz ip uçlarımızı size vereceğiz. Çoğu hasta için, Brezilyalı poposu estetiği, vücudun bazı bölümlerinden yağ almayı ve onu popoya aktarmayı içerir. Bu şekildeki bir işlemde, yağın yaklaşık yüzde 30 ila 40'ı kan dolaşımında yeniden emilir. Bu nedenle, belirli bir boyuta odaklanıyorsanız, biraz daha büyük yapılmalı, çünkü ilk günkü yağların tamamı kalmayacak. Operasyondan yaklaşık 1 ay sonra, nihai sonucu göreceksiniz.  Bu noktada, her şey tutarlı kalırsa, özellikle kilonuzu sabit tutarsanız, aktarılan yağ nakledildiği yerde yaşamına devam edecektir.

2. Brezilyalı Poposu Estetiği İyileşme Süreci Herkes için Farklı Geçer

Herkes prosedürlere farklı şekilde yanıt verir, bu nedenle BBL iyileşme süreci için net, kesin ifadeler kullanmak hatalı olacaktır. BBL ameliyat sonrası bakım ve korse kullanımı çok önemlidir. En iyi sonuçları elde etmek için, yan ya da yüz üstü uyumak ve otururken BBL yastığınızı kullanmak da dahil olmak üzere size verilen tüm BBL iyileşme süreci ipuçlarını ve talimatlarını yerine getirin. Ameliyatınız sırasında toparlanan ve nakledilen yağ miktarına bağlı olarak, birkaç gün içinde çalışma hayatına geri dönebilirsiniz ya da bu 2 hafta kadar uzayabilir. Bununla birlikte, genel olarak, çoğu hasta normale döner ve işlemden 3 hafta sonra düzenli faaliyetlerinin hemen hepsine devam edebilir.

3. BBL Ameliyat Sonrası Bakım ve korseler

Vücudunuzu şekillendirmek ve şişliği kontrol altına almak için, bir korse giysisi giymek gerekiyor ve bu aslında BBL ameliyatı sonrası iyileşme sürecinin büyük bir parçasıdır. Popo büyütme işleminde donör yağı almak için liposuction yapılır ve sonrasında altı ila 12 hafta boyunca giyilen (yine herkes için bu süreç farklıdır) bu korseler derinin oturmasını sağlar. Giysilerinizin içine giyebileceğiniz bu korseler son derece konforludur. Ayrıca otururken ortalama 3 hafta kadar yine BBL yastığı kullanmanız gerekiyor.

4. BBL Cerrahisinden sonra Oturma Pozisyonları

BBL ameliyatından sonra en çok sorulan soru, nasıl üstüne oturulacağıdır. Bu bir süreç ve amacımız transfer edilen yağın bir an evvel nakledildiği alana uyum sağlayarak yaşamına devam etmesi. Eğer bu süreçte onlara iyi bakarsak, bizimle yaşamaya devam ederler. Bununla birlikte, kalçalarınızın üzerine baskı yaparsanız, yağ transfer sürecini engelleyebilir ve daha az yağın hayatta kalmasına neden olabilirsiniz. Genellikle ameliyattan birkaç hafta boyunca BBL yastığınıza oturmanız gerekir. Unutmayın bu bir süreç ve sonucu çok güzel.

5. Morluklar ve Ağrı

Poponuz ve yağı aldığımız bölgeler muhtemelen işleminizden sonra ufak tefek çürük şeklinde olacak. Bu bir veya iki hafta içinde kaybolacaktır merak etmeyin. Ayrıca biraz ağrınız olabilir. Ama endişelenmeyin, oldukça az ve kontrol altına alınabilen bir ağrıdır.  En iyi BBL iyileşme ipuçlarından birini veriyoruz şimdi: Herhangi bir ağrının üstesinden gelmeye çabalamayın, hemen size önerilen oral ilaçları kullanın. Ağrı başlar başlamaz almak son derece mühim. İlk birkaç günde size verilen takvime bağlı kalın ve ilaçlarınızı belirtildiği şekilde kullanın. Rahatsızlığınız hızla azalacaktır.

6. Kilo almayın ya da vermeyin

İyileşme sürecinde en önemli konu donör yağ hücrelerinin tutunmasıdır. Ve bu dönemde çok kırılgan oldukları için kilo alma veya verme yağlara zarar verebilir. Her şeyi dengelemek ve BBL ameliyatından sonra sağlıklı yiyecek seçimleri yapmak son derece önemlidir. Kilonuzu korumak en iyi sonuçları beraberinde getirecektir. Taze meyve ve sebze, yağsız protein, az yağlı süt ve kompleks karbonhidrat karışımlarını tüketebilirsiniz. Gerekli tüm vitaminleri ve mineralleri alarak vücudunuzun iyileşme sürecine katkıda bulunabilirsiniz.

7. Sadece poponuz iyi görünmeyecek

Brezilya Poposu estetiğinde vücudunuzun orantılı, simetrik ve mükemmel bir şekle gelmesi mümkün. Genelde 360 liposuction (üst ve alt karın yağları, sırt, yanlar, uyluk yağları toparlanıyor ve kalçalara transfer ediliyor) yapılıyor. Kısaca işlem aynı anda poponuza hacim kazandırırken, sorunlu bölgelerdeki fazla yağı ortadan kaldırdığından, genel vücut profilinizi geliştirir ve tüm açılardan harika görünürsünüz.

8. Yeni bir gardırop

Birdenbire bedeninizde bir değişim yaşayacağınız için, muhtemelen ne giyeceğinizi bilemeyebilirsiniz. BBL uygulaması, deneyim ve gardırop güncellemesi gerektirir. Bu yüzden, daha evvel bu uygulamayı yaptırmış arkadaşlarınızdan tavsiye alabilir veya aynı uygulamayı yaptırmış kişileri takip edebilirsiniz.

9. Sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak için motive olacaksınız

Kalçalarınızın ilk günkü gibi görünmesini sağlamak için sağlıklı bir yaşam tarzı işin püf noktasıdır. İyileştikten ve yağ hücrelerini oluşturduktan sonra, poponuzun şekli oldukça kalıcıdır ve yağ hücreleriniz vücudunuzdaki diğer yağ hücreleri gibi çalışacaktır. Kilo kaybederseniz, orantılı olarak küçülürler ve kilo alırsanız tam tersi olur. Yağ transferiniz için liposuction yapılan bölgelere gelince, eğer kilo alırsanız, bunlar yağ biriktiren en son yerler olacaktır. Bununla birlikte, vücudunuzun tedavi edilmeyen kısımları maksimize edildikten sonra, tedavi edilen alanlar daha sonra yağ kazanmaya başlar. BBL ameliyatınızdan elde edilen sonuçları korumanın en iyi yolu, sağlıklı bir kiloda kalmaktır. Antrenman yapmak veya diyet yapmak için ekstra bir çaba sarf etmenize gerek yok.

 

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur- Doctor B

http://www.drb.com.tr

 
Toplam blog
: 85
: 1037
Kayıt tarihi
: 18.05.15
 
 

28 Haziran 1970 tarihinde Kars'ta dünyaya geldim. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinin ard..