Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '11

 
Kategori
Spor
 

Brno Avrupa Triatlon Gençler Kupası 21 Mayıs 2011

Brno Avrupa Triatlon Gençler Kupası 21 Mayıs 2011
 

Brno Avrupa Triatlon Gençler Kupası Yüzme Start'ı


Geçtiğimiz hafta sonu 21 Mayıs Pazar günü, Çek Cumhuriyeti’ nin şirin tatil beldesi Brno’da ETU’nün (Avrupa Triatlon Birliği) düzenlediği, “2011 Brno Avrupa Triatlon Gençler Kupası“ yarışı koşuldu.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden toplamda 75 sporcunun katıldığı yarışlara “Genç Erkekler” kategorisinde 54, “Genç Bayanlar” kategorisinde de 31 sporcu iştirak etti.

Türk Milli Takımı’nın 5 genç erkek, 3 genç bayan sporcu ile katıldığı yarışlarda, “Genç Erkekler” kategorisinde Norveçli atlet Kristian Blummenfeltn'in iki Çek rakibinin hemen önünde 1:00:54‘lük derecesi ile birinci gediği yarışta M. İlker Gücüyener 1:10:34’lük derecesi ile 34. sırada, Ali Mutlu da 1:11:20 derecesi ile 36. sırada yer aldılar. Ali Altan, Sabri Öge ve Sarp Öncü kural hatası yaptıkları için yarışma dışı bırakıldı.

Yarışın Özeti

Genç Bayanlar

“Genç Bayanlar” kategorisinde ise Slovak sporcu Monika Orazem 1:06:57 derece ile en yakın rakibine 2 dakika fark atarak birinci olurken, Ece Bakıcı 1:16:45 ile 18. sırada yarışı tamamladı. Yağmur Aydoğan tur yediği için yarış dışı kalırken Ceren Orhanlı ise bisiklet etabında yaşadığı teknik aksaklık sonucu yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Yarış sabahı güneşli bir hava hakim olmasına rağmen öğleden sonra yağan yağmur, bisiklet etabının hayli zorlu bir hal almasına sebep oldu. Su sıcaklığının 18 santigrad derece olması sebebiyle wetsuit kullanımı serbest bırakılmıştı. Yalnız bir gün önceki teknik toplantıda 2 önemli kural hakkında vurgu yapıldı. Wetsuit’lerini çıkaran sporcuların, değişim alanında kendine ait kutuya koyması ve bisiklet etabının sonrasında bisikletlerin de sporcuya ait olan doğru numaralı askıya asılmasıydı. Bu kurallara uyulmadığı takdirde 15 saniye ceza alınacağı sporculara özellikle belirtildi. Bir gün önce toplantıda özellikle üstünde durulan kurallara riayet etmeyen birçok sporcu ceza aldı veya diskalifiye oldular.

Genç Bayanlar startı saat 14:00’de verildi. Sudan ikinci grupla birlikte çıkan Ece Bakıcı’yı hemen arkasından çıkan Ceren Orhanlı izledi. Bu yıl ilk kez gençlerde yarışan Yağmur Aydoğan ise 3 kişilik son grupla beraber sudan çıktı.

Bisiklet etabında iki kişilik bir grupla ilerleyen Ece Bakıcı son turda başlayan şiddetli yağmura rağmen öndeki iki kişilik grubu da yakalayarak etabı tamamladı.

Diğer yandan bisiklet etabında aksaklık yaşayan Ceren Orhanlı yarışı bırakmak zorunda kaldı. Yağmur Aydoğan ise yarışın ikinci turunda tur yiyerek yarış dışı kaldı. Bisiklet etabında başlayan yağmur, koşu etabında da devam etti. Ece Bakıcı, Genç Bayanlar'da yarışı 1:16:45'lik derecesi ile 31 kişi arasında 18. sırada tamamlayan tek bayan milli sporcu oldu.

Genç Erkekler

Genç Bayanlar'ın ardından saat 16:00’da Genç Erkekler startı verildi. Yüzme etabı çıkışında 2. grupta yer alan Sabri Öge ve onun hemen arkasından gelen 3. grupta yer alan Ali Altan ve Sarp Öncü takip etti. Melih Gücüyener ve Ali Mutlu da takım arkadaşlarının arkasındaki gruptan sudan çıkarak mücadeleye ortak olmaya çalıştılar.

Bisiklet etabında lastik patlatan Sarp Öncü yarışı bırakmak zorunda kalırken, birçok yabancı sporcu da yerlerin ıslak olması nedeniyle kaza geçirerek yarışı terk etmek zorunda kaldı. Diğer milli sporcularımız, bisiklet etabını sudan beraber çıktıkları gruplardan kopmadan tamamladılar.

Sarp Öncü dışındaki tüm millilerimiz, başarılı bir şekilde yarışı tamamlamalarına rağmen sonuç listeleri açıklandığı zaman 22. sırada yer alan Sabri Öge ve 33. sırada yer alan Ali Altan'ın diskalifiye olduğu görüldü. Yarışı tamamlayan iki milli sporcumuz, M. İlker Gücüyener 1:10:34’ lük derecesi ile 34., Ali Mutlu da 1:11:20 derecesi ile 36. oldu.

Millilerimizin yarışın başhakemine itiraz etmelerine karşın yapılan açıklamada “Bir gün önceki teknik toplantıda özellikle vurgulanan “Yüzme etabı çıkışında wetsuit’lerin sporcunun kendi kutusuna konulması kuralını” ihlal ettiklerini ve penaltı noktasında numaralarının yazılı olmasına rağmen 15 saniye bekleme cezasını yerine getirmemeleri üzerine diskalifiye oldukları bilgisi verildi. Genç sporcularımızın yüksek yarış heyecanı sebebiyle böyle bir talihsizlik yaşamış olması kuvvetle muhtemel.


15-19 Mayıs Milli Takım Hazırlık Kampı Hazırlık Dönemi Ve Yarışma Öncesinin Özeti


21 Mayıs’ta Çek Cumhuriyeti’nin Bron kentinde yapılacak olan ETU Avrupa Kupası yarışlarına katılacak Genç Milli Takımı ile Belçika’da yapılacak olan Büyükler ETU Avrupa Kupası’na katılacak olan Büyük Milli Takım sporcuları 15-19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi'nde iyi bir hazırlık dönemi geçirdiler.

Milli Takım Antrenörü Mert Onaran eşliğinde yapılan antrenmanlarla, sporcuların hem fiziksel hem de mental olarak yarışa hazırlanmaları sağlandı. Nevzat Mutlutürk himayesindeki Triatlon Milli Takımı, 19 Mayıs günü öğlen kamp merkezinden ayrılarak Çek Cumhuriyeti’ne uçtu.

Milliler, 19 Mayıs Cuma günü Çek Cumhuriyeti’nde yüzme parkuru ve wetsuit’lere alışma amaçlı kısa bir yüzme antrenmanı yaptı. Havanın çok sıcak olmasına rağmen 18 derecelik su sıcaklığı wetsuit kullanımını zorunlu kılıyordu. Daha sonra bisiklet ve koşu parkurlarını tanımak amaçlı kısa antrenmanlar yapıldı. Aynı gün akşamüstü saat 18:00’de kayıt işlemleri yapıldıktan sonra yarışta kullanacakları numara, çip ve bonelerini alan milli takım saat 19:00’da yapılan teknik toplantıya katıldı.

Tüm hazırlıkların önceden tamamlanmış olması, parkur dönüş çizgileri, değişim alanı ve benzeri konulardaki her şeyin en ince ayrıntısına kadar hazırlanmış olması ve de yarış organizasyonun tam bir disiplin içinde çalışması tüm sporcuları oldukça etkiledi.

Ülkemizi yurtdışında temsil eden tüm sporcularımızı gönülden kutluyoruz.

Bu haberin Cyclingtr’ a ulaşmasında emeği geçen Onur Calp ve Ece Bakıcı’ ya teşekkür ederiz. 

Daha fazla bisiklet, triatlon, atletizim, yüzme vb alternatif spor haber ve içerikleri için cyclingtr'.com' u tıklayın 

 

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..