Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '20

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Bronzlaşırken cilde Dikkat!

Bronzlaşırken cildinize dikkat !

Bronzlaşırken cildimize dikkat etmeliyiz !

Çağımızda bronz bir tene sahip olmak güzellik kavramına dahil olmuştur. Ancak güneşin ultra-viyole ışınları cildimize zarar vermektedir.

Güneşin altında hepimiz eşitiz ister sarışın, kumral, kızıl veya esmer tenli olalım. Tüm cilt tipleri ve renk tenleri güneş ışığından etkilenir. Bu yüzden güneşin yararları olduğu kadar, cildimize ne kadar zarar verdiğini de bilmeliyiz.

Güneş ışınlarının etkisinden korunma

UV ışınları, UVA, UVB, UVC olmak üzere üçe ayrılırlar. En tehlikesi UVC ışınlarıdır, fakat ozon tabakası tarafından durdurulurlar. Diğer ikisi bu tabakayı geçiyorlar UVB ışınları ciltte kızarıklıklara yol açabilir. Epidermis tabakasına kadar iner ve burada bir reaksiyon meydana getirir, ince kılcal damarlar genişler ve kızrıklık oluşur. UVA ışınları daha derine iner, bunlar kahverengi bir pigment salgılayan melanosit hücrelerini uyarır ve tenin bronzlaşmasını sağlar. Ayni zamanda güneş lekelerine lekelerine sebep olur. Fakat en kötü etkileri serbest köklerin oluşumunu tetiklemesidir. Oksidatif reaksiyonlardan meydana gelen bu serbest kökler, cildin biyolojik yapısına zarar verir ve cildin yaşlanmasına sebep olurlar. Demek ki cildimize zarar vermeden bronzlaşmak için, UVB ışınlarını durdurmalı ve cildi UVB ışınları tarafından meydana gelen serbest köklerin etkisinden korumak gerekir. Günümüzde artık serbest köklere karşı etkili olan, etken maddeler içeren kozmetikler üretilmektedir. Etken madde olarak A-E vitamini içerirler. Diğer önemli etken madde olarak C vitaminidir. C vitamini serbest kökleri yok eder ve yaşlanmayı önler, A-E vitaminleri cildi besler ve yapılandırır.

Sağlıklı güzel bir bronzluk için yapmamız gerekenler

1) Güneşe çıkmadan evvel bakım: Homojen bir bronzluğu sağlamak için, derinlemesine peeling bakımı uygulayın ve ölü sert tabakayı atın. Ardından cilt tipinize uygun maske uygulayın. Yağlı akneli cilt tipine earth mask, hassas kılcal damarlı cilt tipine powder coperose, nemsiz kuru cilt tipine energ mask, olgun cilt tipine teightenin mask.

2) Nemlendirme bakımı: Yağlı karma cilde moist, hassas cilde silver cream, kuru nemsiz cilde vitamin A serum, olgun cilde intense effect cream ile cildinizi nemlendirin.

3) Güneşten koruma bakımı: Güneşe çıkmadan evvel, bir kat cilt tipinize uygun olan nemlendirici sürdükten sonra, üstüne UVB ışınlarına karşı sun fluid LSF 50 faktörlü total filtre sürülmesidir.

4) Güneşlenme saatleri: Güneşlenme saatlerine dikkat edilmelidir. Örneğin, 00.09-11.00 arası ve daha sonra 16.00 itibari ile güneşlenmek için en ideal saatlerdir.

5) Güneşe çıkmadan evvel beslenme kürü: Güneş banyolarına başlamadan evvel, tüketeceğiniz vitamin kürü ile cildinizi içten besleyerek korursunuz. Güneşe çıktığınız zaman da cildiniz hemen renk almaya başlar hızlı bronzlaşırsınız. Her gün 1 bardak havuç suyu için ve ayrıca havucu salata olarak tüketin.1 bardak kayısı suyu veya direk kayısıyı meyve olarak tüketebilirsiniz. 1 bardak domates suyu veya direk salata olarak üzerine bir miktar sızma zeytin yağ gezdirerek tüketin. 15 gün boyunca bu sebze ve meyvelerle kür yapın.

6) Güneş sonrası bakım: Güneş banyolarından sonra tatlı su ile duş alın. Duştan sonra yine güneşte nem kaybına uğrayan yüz ve vücut cildinize bol, bol nemlendirici sürün.

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int.Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com

 

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..