Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bronzlaşmak

Bronzlaşmak
 

Yaza adım attığımız şu günlerde deniz mevsimi de açılmış durumda. Deniz dendiğinde, akla hiç kuşkusuz bedenimizi güneşe verip yanmak akla gelir. Ve her yaz olduğu gibi doktorların tavsiyeleri. Saat 11 ile 15 arası güneşe çıkmayalım, ilk günlerde mümkün olduğunca az duralım. Bol su tüketelim vb.

Vazgeçilmeyen bir şey de bronzlaşmadır. Yanık ten bayan ve baylarda pek önemsenir. Yanık tenin cazibesi tartışılmaz. Özel geliştirilen kremlerle iş hızlandırılır, kıvam kazandırılır. Fotograflara verdiğimiz pozlarlarla durumu kanıtlamak için yarışırız.

Öncelikle güneş ışığının vitaminsel faydası önemli, çünkü D vitamini kemiklerimiz için çok faydalı. Kış aylarında vucüdun direnci artacak, hastalıklara karşı bizi koruyacaktır. Büyüme çağındaki çocukların büyümesine katkısı da önemlidir. Ama her zaman olduğu gibi fazlası zarar. Cildin erken yaşlanması kaçınılmaz.

Bundan 100 - 150 yıl önce beyaz ten aranırmış. Koyu renk, çiftliklerde çalışanları, köleleri anımsatırmış. Soyluların renkleri beyaz olmalı düşüncesi hakimmiş. Soylular, güneşten yanmamak için korunurlarmış. Şimdikiler gibi solaryum kapılarını aşındırmıyorlarmış.

Devir durmadan değişiyor, bugün popüler olan, yarın tam tersi olabiliyor. Bilinmez....
iyi pazarlar...
 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..