- Kategori
- Yemek - Mutfak
Broş,Kurabiye
Sabah kahvaltısında sütün yanına, akşam üstü ise çay ya da kahvenin yanına çok yakıştırdığım bir kurabiye. Kimi zaman kuru üzüm, kimi zaman ise ceviz, fındık, badem ekleyip çeşnilendirdiğim bir tarif. Bazen sade yaptığım gibi, bazen tarçın, bazen de vanilya ya da vanilya ile beraber limon kabuğu rendesi kullanarak yaparım. Vanilya ve limon kabuğu rendesini beraber kullanmaya bayılırım... Bir araya gelen iki koku ancak bu kadar muhteşem bir beraberlik sergileyebilir diye düşünürüm...Merdane ile açıp kurabiye kalıpları ile şekil verdiğim de olur. Mutfak benim oyun alanım...Orada her şey benim kontrolüm altında. İstediğim malzemeyi istediğim kadar istediğim şekilde kullanır, kendim oluşturduğum kendi emeğimin ürününü tadarım. Sonuç benim için her zaman şaheserdir...
MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı erimiş tereyağı veya sıvı yağ (tereyağı ve zeytinyağı karışımı da olabilir)
2 çay bardağı toz şeker
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
bulamak için yeteri kadar toz şeker
YAPILIŞI:
Yumurta ve toz şeker parmaklarla iyice karıştırılarak çırpılır. Ardından sırasıyla yoğurt ve yağ da eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu ile birlikte yumuşak bir hamur oluşturulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak el ayasında yuvarlanır. Bir tabak içindeki toz şekere bulanarak yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizilir. 180 santigrat derecede üzeri kızarmadan 20-25 dakika pişirilir. Ilık veya soğuk olarak servis edilir.
Yoğurtlu Köfte, Bacaklı Çorba, Işkınlı Yumurta, Tatar Mantısı yazarın diğer yazılarındandır.