Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '09

 
Kategori
Siyaset
 

Bu açılımın adı ne ?

Bu açılımın adı ne ?
 

Sayın okurlar, değerli blog yazarları,

Gündemimizi uzun süredir meşgul eden Kürt açılımı ile ilgili benim de farklı düşüncelerim oluşmaya başlıyor. Elbette bu düşünceleri sadece ben kaleme almıyorum. Elbette birçoğumuz bu yorumumda bana hak verecektir.

AKP'ye göre, Kürt açılımı ; kürtçe resmi dil kabul ettirmek, bir Kürt feodalisine karşı gelmek, teröristler ile barış sağlamak, akan kanı durdurmak..

DTP'ye göre ise ; tek kelime ile Federasyon kurmak..

Önce AKP gözüyle bakalım..

Anayasamızda da belirtilen üzere resmi dilimiz Türkçe'dir. Dağdaki pkk nın kullandığı dil Türkçe olsaydı, AKP'nin bu tutumu ne olacaktı ?

Barış sağlamakdan bahsediliyor. Bizim bildiğimiz barış, resmi olarak kabul ettiğiniz düşman ile yapılan mütarekedir.
pkk yı tanıyor musunuz ki barış sözcüğünü kullanıyorsunuz !!

DTP gözünden bakalım demeye dilim varmıyor.. pkk elebaşısına 'sayın' diyen bir partinin nesine bakalım.. Ali Kırca'nın, çocuklara söz hakkı verdiği programda, 16 yaşında bir çocuğun söyledikleri herşeyi zaten göz önüne koyuyordu. 'Kürtler ve pkklıları ayırmayın. dağdakiler benim annem, ablam, abim, babam.. Her kürt pkklıdır. Siz nasıl önderiniz Atatürk'ün posterini taşıyorsunuz, bizim de liderimiz Öcalan dır'

İnanılacak gibi değil..

Bu nasıl bir beyin yıkamadır ?

Fazla uzatmadan diğer boyutlara geçelim...

Hükümet gündemi kürt açılımı ile meşgul ede dursun, bir yandan Ermenistan davasını çözmeye çalışıyor. Alican kapısı açılsın.. resmi mutabakat sağlansın.. Azerbaycan'ı karşımıza alalım. bundan sonra dost ülke, Azerbaycan ve diğer Türki devletler değil Ermenistan olsun.. Ermeniler, ölen sanatçısını Türkiye topraklarına gömsün. 2 sene sonra o mezarı göstererek, siz onu diri diri gömdünüz, bu bir soykırımdır desin. Daha sonra Almanya'ya yaptığı gibi, bizden de ömür boyu tazminat alsın.

Sadece Ermenistan ve Kürtler mi açılım istiyor ? Hayır... Çalışma ve Eğitim sosyal dernekleri de istiyor. Bize Uluslararası çalışma statüsü kuralları uygulansın. ILO kuralları olsun diyorlar. (ILO açılım istemeğe bir örnektir, elbette ülkemizin üniterliğine bir etkisi yoktur)

Peki sadece bunlarla sınırlı mı kalacak ? Elbette hayır. Yugoslavya, Balkanlar ın en güçlü devletiydi. 15 yaşında bir çocuğa sorun bakalım 'Yugoslavya' diye bir ülke duymuş mu ?

Araplar ? Şu an kaç parçaya bölünmüş bir topluluk ?

Gidişat aynı, yol aynı...

Açılımı mı ? Hadi ordan canım sende !!!

Herkese sevgiler saygılar


 
Toplam blog
: 11
: 2109
Kayıt tarihi
: 12.06.08
 
 

1978 İstanbul doğumluyum .Özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyorum. 1998 yılından beri hobi o..