Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bu Adam neye gülüyor?

Bu Adam neye gülüyor?
 

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun bir cenazede


Lezzetleri yıkan ölümü çokça hatırlayın buyurmuştur Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) İmam Gazalî k.s. buyuruyor ki; Ölümle zorbaların boynunu koparan, kralların belini kıran, hükümdarların emelini kısaltan Allah’a hamdolsun. Onların kalpleri, gerçek bir vaad olan ölüm gelip çatmayınca, onları çukura atmayıncaya kadar ölümün anılmasından ürker.
 
Bir cenaze ve karşısında saf tutmuş bir cemaat. Hayatın akışı içerisinde her zaman karşılaştığımız ve yaşadığımız bir sahne. Tabutun içinde bugün başkası varken yarın senin olmayacağın ne malum. Her canlı ölümü tadacaktır. İnsani değerlerin erozyona uğradığı tüketim toplumunda cenazeler de tıpkı kokteyller gibi kendini gösterme platformuna dönüşünce ölüm bile bizi bir an olsun fani dünyanın telaşından uzaklaştırmıyor. Keyfimizi bozmaya kafi gelmiyor. Hele bir de Kameraların görüş açısına net girebildiğin ön safta bir yer tutmuşsan dokunmayın keyfine. Verilen mesaj net. Milletin vekili milletin cenazesinde. Bu mesajı anladık da bu gülme nedir onu anlamadık. Eğer bu bir tiyatro sahnesiyse oynanan komedi değil hüzünlü bir dram, bir ebedi ayrılık sahnesi. Burada normalde gülmek değil ağlamak gerekir. Ağlayamıyorsak da susmak yani iki dudağımızı birbirine birleşik halde tutarak susmak gerekir. Bu susmaya da ölüye saygı diyorlar.
 
Mutlu Bilge diyor ki, ölümle cenazelerde gülenleri, zenginliği ve mevkiileriyle övünenleri de o tabutun içine koyarak kullarına adil davranan Allah'a hamd olsun.
 
 
MUTLU BİLGE
07.06.2016 / BOLU
 
 
Toplam blog
: 12
: 61
Kayıt tarihi
: 04.04.16
 
 

Hayata ve gündeme dair yazılarımla milliyet blogtayım. 1973 yılında Bolu'nun Dörtdivan İlçesi'nde..