Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '07

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Bu akşam yemekte karnıyarık vardı

Bu akşam yemekte karnıyarık vardı
 

Annem bugün bize karnıyarık yaptı.

Önce patlıcanları üç yerinden soyarak zebra gibi süsledi. Tavada, tavanın kapağı kapalı olacak şekilde ve çevirerek yarım saat kadar kızarttı. Tepsiye kızarmış patlıcanları dizdi ve biraz soğumalarını bekledi. İşte o sırada yemeğe adını verecek eylem başladı, patlıcanların karınlarını bıçakla yardı.

Bu sırada içine koyacağı malzemeyi hazırladı. Kıymayı soğan, salça, yağ, tuz, karabiber, kırmızı biber ile karıştırıp tencerede kavurdu ve maydonoz ekledi.

Karınlarını yardığı patlıcanların içinde çekirdek varsa onları temizledi, az çekirdek olanlara dokunmadı. Patlıcanların kesilmiş yerlerinden içine kıymalı malzemeyi kaşıkla doldurdu ve kaşıkla bastırarak içine iyice girmesini sağladı.

Patlıcanların hepsinin içi dolduktan sonra yuvarlak kesilmiş domates dilimlerini patlıcanların üzerine dizdi. Ayrıca her patlıcanın üzerine bahçeden henüz toplanmış birer sivri biber koydu.

Bir sos hazırlayıp boşluklardan tepsinin içine kaynar bir şekilde döktü. Bu sosu su, salça, yağ ve tuzla kaynatarak hazırlamıştı.

Sağlıklı olması için yağı ve tuzu en az şekilde kullanmaya çalıştı.

Tüm hazırlıkları tamamlanmış olan karnıyarık tepsisini fırına sürdü. Bir saatten fazla fırında kalan tepsi çıktığında afiyetle yemeye hazırdı. O kadar güzel görünüyordu ki, fotoğraflarını çekmem gerektiğini düşündüm.

Biraz dinlendikten sonra tepsiyi masanın ortasına koyduk ve afiyetle yedik. Annemin ellerine sağlık.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..