Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Bu Arda Turan bu Galatasaraylıya çok!

Bu Arda Turan bu Galatasaraylıya çok!
 

Geç bile kalmış bir isyan!


Avusturya ile oynadığımız milli maçta attığı golden sonra basın tribününe dönerek “Yaz.. Bunu da yaz!” diyerek el işaretiyle mesaj yollayan Arda Turan yine gündeme oturdu. Aslında hiçbir zaman gündemden de çık-a-mamıştı zaten! 

Ertesi günü basında manşetlerdeydi genç yetenek. Fotoğraf olarak, işareti yaptığı an kullanılmış, üstüne de “tiraj için” çarpıcı başlıklar yazılmıştı: “Arda Emre abisini aratmadı!” “Emre’ye özendi!” “Arda’dan Kewell’a tokat gibi cevap!” 

Ne demiş de Kewell’a tokat gibi cevap vermiş Arda? Maç sonrası röportajı sırasında, son zamanlarda yüzünün fazla gülmediği yorumlarının yapıldığının hatırlatılması üzerine, ''Arda hep aynı Arda. Arda gülmüyorsa bunu bazı insanlara sormak lazım'' demiş. Yani buna nasıl “Kewell’a tokat gibi cevap” anlamı yüklenilmiş inanılır gibi değil! Sanki “..bunu Kewell’ın kendisine sormak gerekir” demiş gibi. Yüzsüzlüğü ve ayıp etme sınırlarını aştılar artık! 

Emre ile kıyaslama yapılan manşetlerde ise, Emre abisinin bir örneğini gösterdiği “kol böreği” ile aynı kefeye konmak isteniyordu "çakal basın" tarafından. İkisinde de bir mesaj veriyorsunuz ancak birisinde incelik var, diğerinde (hafif tabiriyle) terbiyesizlik. Üstelik maç sonrası, yaptığı hareketle ilgili soru üzerine Arda, ''Gereken mesaj alınır. Bu konuda çok fazla şey söylemeye gerek yok'' ifadelerini kullanarak, işi “nezaket sınırları içerisinde” tadında bırakmayı bilecek kadar da sakin. 

Tabi lafımız çakal basına değil, onların her zaman olabildiğince yüzsüz bir şekilde bu tür malzemeyi sonuna kadar kullanacağını tahmin etmek için “orta zekâdan” fazlasına ihtiyaç yok. 

Lafımız Galatasaraylılara! 

Sürekli Arda Turan’a tepki, sürekli bir Arda Turan düşmanlığı! Binmiş basının dolmuşuna gidiyorlar, nereye gittiklerini bilmeden.. 

Bakıyorum, Beşiktaşlılar adamı seviyorlar. Fenerbahçeliler böyle bir yıldıza sahip olmadıkları için hayıflanıyorlar. Arda’yı savunanların neredeyse tamamı Galatasaraylı değil. Elindekinin kıymetini bilememek böyle bir şey işte! Sanki Galatasaray Şampiyonlar liginde oynuyor, ligde şampiyonluğu uzak ara garantilemiş, kadrosu yıldızlarla dolu da Arda’yı beğenmiyoruz. Neden?! Adamın sakatlanmaktan başka ne suçu var ki?!! 

Şımarıkmış!.. Bakın anlatalım, kimmiş şımarık? 

Sakatlığının devam ettiği dönemde bir çorbacının açılışına gitmiş! Aman Allah’ım! Bak bak şımarığa bak! Aman siz gitmeyin olur mu! Orada karşılaştığı Aziz Yıldırım ona "Ulan Arda, sen de mi buradasın?" demiş! Ne yapacaktı Arda, küfür mü edecekti? Aziz Yıldırım’ı mı dövecekti? Takım kötü giderken onun orada ne işi varmış? Ben sorayım: Ne kötülük var bunda? 

Herkes konuşsun, sadece Arda Turan mı sussun? 

Bir TV kanalında, sağda solda tutunamamış ve itibarlarını kaybetmiş bazı psikopatvari yorumcular tarafından aylardır sürekli “aşırı abartılı” eleştirilen, "fazla seks yüzünden" sakatlandığı öne sürülen (bu arada kız arkadaşının ve ailesinin düştüğü durumunu ve hissettiklerini düşünün) Arda Turan sussun,  

O, bir gün Avrupa’ya transfer edilen, diğer gün A. Madrid ile anlaştığı için kasten oynamadığı yazılan Arda Turan sussun,  

Hakan Şükür, O'nun sakatlığının geçtiğini, ancak takım kötü durumda olduğu için oynamak istemediğini söylesin (kasık bölgesinin aşırı kullanımından doğan “Osteidis Pubis” denilen sakatlığın tedavisi çok uzun sürer, tam olarak iyileşmeden oynandığında futbol hayatı sona erebilir) Arda Turan sussun,  

Erman Toroğlu kulaktan duyduklarıyla Kazakistan'da lüks odasını reddedip olay çıkardığını, arkadaşlarından farklı olarak Tuncay'la birlikte suit odaya geçtiğini (federasyon yalanladı) yazsın, Arda Turan sussun,  

UltrAslan onu “ruhsuz olmakla" suçlayınca Başkanı (!) Adnan Polat da onu satsın ve “taraftar haklı” desin, Arda Turan sussun,  

Alkol kullanmadığı halde alkollü olduğu yazılan Arda Turan sussun,  

Demedikleri “demiş gibi” yazılan Arda Turan Sussun,  

Saat 23.00'de fotoğrafını çekip “sabaha kadar kızlarla eğlendi” diye yazılan Arda Turan sussun,  

 

Ağzını açıp aylardır yapılan haberlerin neredeyse tamamına cevap vermediği halde, hakkında sürekli ve "gittikçe artan pervasızlıkla" haber yapılan Arda Turan sussun.. 

Başta basın, herkes sürekli istediğini söylesin öyle mi?!! 

E öyleyse siz konuşun Galatasaraylılar! Zaten ağzınız torba değil, olsa da büzülecek gibi değil! 

Her şeyin kabahatini Arda Turan’a yükleyin! 

................................. 

Şımarıkmış!.. Siz olsaydınız bu kadar yüklenilmeye, bu derece ailenize, sevdiklerinize laf atılmasına, sakız çiğner gibi utanmazca ve pervasızca sataşılmasına karşı ne yapardınız? Sadece sahada futbolunuzu mu oynardınız? 

Efendim Galatasaray'a kaptanlık yapamıyormuş, bu yüzden birlik beraberlik yokmuş, Florya’da kavgalar oluyormuş! Hâlbuki takım şampiyonluğa gidiyor olsa bugün tam tersi konuşuluyor olacaktı. Üstelik böyle bir durumda sorun Arda Turan değil, Adnan Sezgin ve dolaylı olarak da Adnan Polat’dır. Geçti o Metin Oktay devirleri. Yılda 2-3 milyon eurolara yabancıların oynadığı bir takımda böyle sorunların muhatabı Arda Turan değil, onlardır. Diyelim ki kaptanlık yapamıyor, bu O'nu takımda istememek için sebep midir? Geçiniz.. 

Efendim Arda Turan Galatasaray'a bir şey vermiyormuş, kötü giderken takımını yalnız bırakmışmış! Adam “gerçek Galatasaraylı olduğu için sakat sakat Fenerbahçe maçına çıktı, profesyonel düşünmedi diye yemediği laf kalmadı. Kasığından zor iyileşen bir sakatlığa yakalandı, bu kez de oynamadığı için takımını yalnız bırakan kaptan oldu!! E çüş artık! 

Hiddink'e göre de, yorumcuların ve futbolcuların çoğuna göre de, transfer piyasasına göre de, hatta FB başkanı Aziz Yıldırım'a göre de Türkiye'nin tartışmasız en değerli oyuncusu Arda Turan’dır!.. 

Arda Turan 12 yaşından beri Galatasaray’da, altyapıdan yetişme. Manisaspor’da oynarken Galatasaray’a karşı asist yapacak kadar profesyonel ve dürüst, gole sevinemeyecek kadar Galatasaraylı. 

“Belki daha profesyonel düşünmeliyiz ama bizim ruhumuzda amatörlük var, Galatasaraylılık var.. Allah bana Türkiye’de Galatasaray’dan başka forma giymek nasip etmesin. Burası benim yuvam." diyecek kadar açık ve gönülden Galatasaraylı. 

Arda Turan'ı olan bir kulüp daha yok! 

Arda Turan, bugün Galatasaray için sadece bir futbolcu olmaktan daha ötedir, bir SEMBOLDÜR! 

Arda Turan, diğer takımların imrenerek baktıkları, kendi takımlarında hiçbir zaman sahip olamadıkları bir değerdir. 

Onun FB'den reddettiği paranın 10'da birine cinsiyet bile değiştirebilecek adamlar dahi, hala onun Galatasaraylılığını sorgulama hakkını kendinde bulabiliyor ve ona şımarık diyorlar! 

Sahtekar Keita için tezahürat yapan siz Galatasaraylılar! Arda Turan size çok ama çok fazla!! 

Benim için ise, böyle bir Galatasaraylı kenarda otursun yeter! 

O deli bir Galatasaraylıdır ve bu yüzden Galatasaraylılar onu bağrına basıp destekledikçe daha iyi oynayacaktır. 

Yeter artık! 

Uyanın diyeceğim ama umudum yok. Siz iyisi mi uyuyun! 

................. 

Yazarın sorusu: ultrAslan isimli Galatasaraylı olduğu iddiasındaki oluşum Galatasaray'ın evladı Arda Turan’ı ne zaman destekleyecek? 

................. 

 

Arda Turan hakkındaki önceki yazılarım: 

blog.milliyet.com.tr/Yasayan_tek_efsane_adayi__Arda_Turan/Blog/ 

blog.milliyet.com.tr/Arda_Turan_in_kariyeri/Blog/ 

blog.milliyet.com.tr/Dusun_artik_Arda_Turan_in_yakasindan_/Blog/ 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..