Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bu asırımızın ilginç ebeveyn tipleri

Bu asırımızın ilginç ebeveyn tipleri
 

Tarihi arastirdigimda, 1400 sene öncesi haric en büyük şavaşlar, bu asirda cikti, büyük terör eylemleri bu asirda gerçekleşti. Gecmis asirlara nisbeten daha zengin ve daha kültürlüyüz, ama daha fazla mutlu değiliz. Batının değerleri, ekonomiyi canlandırmak için tüketimi ve rekabet alabildiğine basini aldi gitti. Bu ise, insanları daha çok kazanmaya, daha fazla eşyaya sahip olmaya, daha çok şey istemeye sevk etti. Bu asir her şeye sahip olmak isteyen, bencil, çıkarcı ve başkalarının haklarına saygı duymayan bir insanlar toplulugu geliştirdi. Bosanmalar deprasyonda olan insanlar, her zamandan daha çok bu asirda göründü.

Cocuklarini ihmal eden ebeveynler kendini 1400 sen evvelde böyle göstermişti.Yalan söyleyen, hatta yalani ceza almasına sebep olacak eylemlerde pişman olmadan bulunan insanlar. Başkasının güvenliği konusunda umursamaz davranan. Suçluluk duygusu, vicdan azabı gibi kaygıları olmayan antisosyal insanlar toplulugu bu asirda kendini herzamankinden daha çok gösterdi. Antisosyal kişilerin beyninde acıma, pişmanlık, suçluluk duygularının faaliyet gösterdiği alanlarda fonksiyon azalması vardır. Buna karşılık, kin ve öfkelilikle ilgili beyin hücreleri daha işlevseldir. Böyle kişiler suçu normal bir olay gibi görürler, bu tip insanlar son zamanlarda kendini fazlasiyla gösterdi.

Eskiden cahilye devrinde kız çocuklarını canli canli topraga gömerlardi, bu gömülen kız çocukları muhtemelen cennete gidiyorlardi, Boylece babalar baslari dik gezerlerdi toplum icinde, ama bu asirda kendi evlatlarini bir hassada kiz çocuklarini disladiklarindan, onlardan bir sey beklenilmedigi halde yaptiklarını ınkar ederek, bu asırda evlatlarını hayatın en tehlikeli cukurlarına atıyorlar ve böylece baslari dik yürümlerine bir türlü anlam veremiyorum. Son zamanlarda gordügüm bunca antisosyal olaylar, sanki, bana cehilye devrini aratiyor gibi geldi.

Ey gaflet uykusunda olan Anneler ve Babalar uyuanın, bu cocuklar sizin çocuklarınız, kimse sizlerden çocuklarınızı diri diri topraga gommeniziistenmiyor, kimse sizden kız çocuklarınızı bu kadar dibi gorunmeyen, hayatin acımasız derin kuyularina atmaniz istenmiyor. Halen en inattci tavırlarınızla bunu yapmaya devam ediyorsunuz. Bende diyorum ki; SIZIN ICIN YASASIN CEHENNEM.

Beyninin böyle alanları iyi çalışmayan bireyler özel yöntemlerle "beyin yıkamaya" maruz kalırsa, sosyal ve politik idealleri için canavarca eylemlere şartlandırılabilirler. Sosyal ve politik ideale inandırılmış antisosyal bir kişiden daha tehlikeli bir canlı bomba yoktur. İntikam isteyen, haksızlığa uğradığına inandırılan, sosyal ve politik bir ideale şartlandırılan antisosyaller dünyanın geleceğini tehdit etmektedirler.

Yine kendini bu asirda çok önemli ve vazgeçilmez hisseden. Başarı ve yeteneklerini abartan. Özel, önemli ve benzeri bulunmaz bir kişi olduğunu düşünen. Eleştiriye öfkeyle karşılık veren. Daima ayrıcalık, özel muamele beklentisi içinde olan breyler maksimum düzeyde artik bu zamanda.

Dostlarından, iş arkadaşlarından ve diğer insanlardan yersiz yere hemen kuşkulanır insanlar. Arkadaşlarının kendisine bağlılığını ve güvenini sık sık sorgulayan. Her olayda kendisine kötülük yapılabileceği anlamını çıkaran. Kin besleyen, hataları bağışlamayı sevmeyen. Görmezden gelinmesine karşı öfke besleyen. Dost ve düşmanını karıştıran. Hep güven bunalımı içinde olan. Haksızlığa saldırıyla karşılık verme eğiliminde olan insanlar bu asirdan her zamandan daha çok kendini göstermekte.

Bu tip kişilik yapılarinin, temel görüntüsünden anlaşılacağı gibi, bu tiplerin, kendilerine yönelen tehditlere ve haksızlıklara karşı şiddete başvurma eğilimleri fazladır. Dikkatli olun yolda giderken, karsınıza ökuz, manda, atarabasi cikabilir. Dikkat edin katir tepebilir, basınıza minfer takin ciftesi yegin olur bu katirlarin.

Saygilarimla,

Mustafa Ucman

 
Toplam blog
: 92
: 2862
Kayıt tarihi
: 14.01.08
 
 

Hatay-Antakya’da 1963 yılında doğdu. İzmir İmam Hatip Lisesinden sonra 1981 yılında aile birleşim..