Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '22

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bu ay düşüncelerini kabul etme

Yeni bir yıla bol umutla başladık başlamasına ama gökyüzü yeni yılın bu ilk ayında işimizi biraz yokuşa sürdü evet. Astroloji bilmesek de başımıza gelenleri biliyoruz az biraz.
 
Bir kere evren getirdi koydu önümüze tüm maziyi ve adına Venüs hanımefendinin retrosu dedi, çık çıkabilirsen işin içinden. Sanki bütün ilişkiler başarısız ve sanki bütün kadınlar ve adamlar aynı yerden bizi hançerlemiş gibi. Venüs hanfendi nostaljiye kapılmış, “sen de benim gibi geçmişe gömül, onu oraya koy bunu buradan hazmetme ve kendine yor olmazlıkları” dermiş gibi.
 
Merkür denen arkadaş iletişimi zorlarken ve dolunay gibi oyunbozan ya da oyun kurucular oyuna dahil olurken kendimizi duyamaz olduk bir taraftan da. Kimimizin işleri iyiye gitti, kimi paraları topluyor ve aslında sanki yeni yıl pek de fena gitmiyor ama kafa sesimizi duyamıyor gibiyiz. Merkür kardeş yapıyorsa dönsün evine lütfen.
 
Gezegensel hareketlerde ilişkiler biter ya da başlar, işler aksar ya da olur, aşk nostaljisi çöker ya da atarlı hallere bürünürüz ama bu sefer potpuri varmış gibi değil mi? Bunların ya hepsi oluyor ya da biz öyle sanıyoruz:) 
 
Bazen aşırı umutla başladığımız gün o yüksek umuda karşılık stabil giderken mutsuzluk vermeye başlar insana. Aslında gün iyi gidiyordur ama umudun fazlalığı beklentiyi artırmış, beklenti de günü zehirlemiştir, bu yüzdendir. İşte sanırım hepimiz gökyüzünün her telden dans edişinin yanı sıra fazla beklenti ve umuttan zehirleniyor gibiyiz. 
 
Dert etmeyin bu gökyüzü potpurisi bitecek:) Şimdi bugünlere özel birkaç notum var size hazır Ocak bitmemişken:
 
1- Bu durumun bilincinde olup enerjinizi dinlenmeye alın. Nekahet gibi düşünün bu süreci. Her türlü düşünce ve plan için bir hafta öteleme kararı verin verebiliyorsanız. Biraz durmak ve sakinlik inanın iyi geliyor. Ama bu durma halinde zihniniz durmayacak, onun söylediklerine de işte bunun biteceğini ve çok konuşmamasını cevaben iletmeniz gerekecek. Kendinizle konuşun ve kendinizde kalın.
 
2- Zihin bu sıralar maalesef olmadık şeyler kuracak. Bugünlerin sizde kalıcı olabilecek kayıtlarını düzeltmeniz lazım şimdiden. Bunun için kişilerden ve olaylardan kendinizi ayıklamanız gerek. Örneğin ilişkiler konusunda şuan düşündüğünüz şeylerin gerçek olmayıp bugünlerin ürünü diye düşünmezseniz bu düşünce sizde yargı ve kaygıya döner ya da işlerle veya gelecekle ilgili kaygı düşüncesi kalıcı kayıt olarak beden ve beyninize yazılır. Bu nedenle masaya gelen düşüncelerin gelir geçer düşünceler olduğunu hatırlamanız ve gelen anlamları kabul etmemeniz lazım. Kabul ederseniz kalıcı olacak çünkü. Bugünlerin yanılgısı ya da çok düşünmesiyle “şanssızım” “ilişkim olmuyor” vs. dersen ve bunu eşeleyip teslim olursan 3 ay sonra bunu inanç ve yargıya dönüştürdüğünü görecek ve geri çevirmek için çözüm arayacaksın. Bunun yerine şimdi bugünlerin negatif hediyelerini gör ve KABUL ETME.
 
3- Zaman hepten negatif hediye vermiyor, bir taraftan eğer şu önceki dediklerimi yaparsan o sakin kalma esnasında hayatta ne istediğini, neler istemediğini, nelerin sende değiştiğini göreceksin. Yani kazandığın değişimleri görecek, değiştirebileceğin şeyleri de yakalayabileceksin. İşte bu anda neleri değiştirdiğini gör, gör ki gürleşsin çiçeklerin ve dikkatini çeken dikenleri de koparmayı unutma.
 
Zorlayıcı bir dönemi karlı hale getirmek için basit olan üç aşama aslında bahsettiğim. Ha bir de zaman işte her şeye o kadar güzel geliyor ve bir o kadar da çabuk akıp gidiyor ki insanın zaten ona sarılıp yarına zıplayası geliyor:)
 
Ocak düğümü biter Şubat düğünü başlar, önemli olan hepsinin kaynağı yaşam aşkına tutun sen, geleceğe uçuyoruz.
 
Betül Yergök 
İnstagram: @betulyergok
Youtube: @mentalizasyon
Podcast : “Betül Yergök ile SEN”
 
 
Toplam blog
: 162
: 74
Kayıt tarihi
: 07.08.18
 
 

Parapsikoloji Uygulayıcısı Mentalist Betül Yergök, uzun yıllar çalışmalarının ardından Mentalizasyo..