Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

13 Mayıs '16

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

BU BAHARDA ÇOCUĞUNUZU BİTKİLERLE EĞİTİN

BU BAHARDA ÇOCUĞUNUZU BİTKİLERLE EĞİTİN

 

       Bahar mevsiminin neşesi ,güzelliği,rengarenkliliği ni yaşadığımız şu günlerde çocuklar ve bizler evimize gitmek istemiyoruz,kendimiz çimlere bahçelere atıyoruz.Valla en iyisini de yapıyoruz !!!!!

     Çocuklarımız sorumluluklar la,görevler le,oyunlarla,sevgi ile gelişir,öğrenir ve eğlenir.İşte tam da bu mis kokulu bahar mevsiminde onlara ve bizlere kaliteli bir zaman geçirmek için;çocukların gözlem yeteneğinin artması,araştırma ve merak duygularını ortaya çıkması için onlara BİTKİ BAKIM sorumlulukları verin.

          Peki nedir bu ‘BİTKİ BAKIM’ sorumlulukları diye sorarsanız işte yanıtı;

***Çocuklarınız ile birlikte fidanlıklara , çicekcilere  gidin.Yetkili bir görevliden bitkileri çocuğunuz için tanıtmasını isteyin.Çocuğunuzun merak duygusu gelişecektir.

****Çocuğunuz odası için uygun bir bitki alın ve bu bitkinin bakımını kendisine ait olduğunu söyleyin.Ara ara kontrol edin ve sorun bitkinin durumunu…Çocuğunuzun çok hoşuna gidecektir.Çocuğunuzun sorumluluk duygusu gelişecektir.

***Bahçeniz için yeni çiçekler alın.Mesela begonıa,impatiens,rosa,dahlia,lavandula……Bunları dikerken çocuğunuzdan yardım isteyin.

***Bahçenizde çimenlerin üzerine çıplak ayakla bassın.Bu onu rahatlatacaktır.

***Bahçenizde çocuğunuz ile birlikte hangi bitkilerin yaprak verdiğini hangi bitkilerin çicek açtığını söyleyin anlatın.

***Çocuğunuza küçük çapa,kürek verin toprağı havalandırmasını söyleyin.

***Eğer bahçeniz yoksa bu işlemleri balkonunuzda devam edin.Saksılar alın içine çicekler dikin .Sebzeler dikin.Mesela domates,salatalık,biber,maydanoz,kekik….Bakım sorumluluğunu çocuğunuza verin.Eminim seve seve yapacaktır…

       Çocuklar,sevgi ile büyür,Çocuklar doğa ile mutlu olurlar,Çocuklarımız doğadan uzaklaştırmayalım…

 

SEVGİ,HUZUR,MUTLULUK İLE KALIN…..

 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

PEYZAJ MİMARI

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..