Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '12

 
Kategori
Atletizm
 

Bu başarı asla tesadüf değildi

Bu başarı asla tesadüf değildi
 

Hayatımda ülkem adına sonucunu bu kadar sevinçle yaşadığım bir spor olayı izlediğimi hatırlamıyorum.

2012 Londra Olimpiyatlarında ismi Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut adlı atletlerimizin 1500 metre finalinde birçok tanınmış, ünlü atlet arasından 1. Ve 2. Çıkarak altın ve gümüş madalya kazanmaları tüm ülke vatandaşları gibi beni de mutluluktan havalara uçurdu. Evet bu olay spor tarihimizin tartışılmaz en büyük başarısıdır.

Ve fakat bu başarı asla tesdüf değildi. Göstere göstere gelen bir başarıydı. İnançlıydı kızlarımız. Şampiyon olacaklarını söyleyip duruyorlardı. Lakin yine de inanamıyorduk. İkisinin peşpeşe geleceğini düşünemiyorduk. Alışılmış, görülmüş bir şey değildi bu.

Lakin, bu başarılı atletlerimizin daha önceki çeyrek final, yarı final yarışlarını izlediyseniz yine de anlamışsınızdır. Tempo kuruyorlar, ataklara, atakla cevap veriyorlardı. Güçlüydüler, hızlıydılar.

4.10 luk derece mi bu başarıyı getirdi? Acaba diğer atletlerin başarısızlığı mı diye düşünenler varsa hala, hem Aslı, hem Gamze’nin 4.01 dereceleri olduğundan, ellerinde daha 8-9 saniyelik sermayelierini olduğunu da hatırlamalarında yarar var. Onlar rakibe göre koştular, iyi ki de öyle yaptılar. Muhteşem bir taktik zaferi gerçekleştirdilr. Antrenörlerini de kutlamak lazım.

Burada gözlerden kaçan bir olayı farkettiniz mi? Tüm stat atletleimizi alkışlarken, hiçbir rakibi, onları tebrik etmek için yanlarına gelmedi. Kıskançlık da diyebilirsiniz, şaşkınlık da.

Sadece centilmenlik değil, Olimpiyat ruhuna da aykırı bu olayı gerçekleştirenlere elbette bir ceza gerekmez. Mecbur olmayabilirler. Şampiyon kızlarımızı statda, sırlarında Türk bayrakları ile tur atarken, onların çektiği ıstırap, en büyük cezaya bedeldi.

Şimdi bu başarıyı fazla abartıp, kızlarımızın önünü kesmemek gerekiyor. Milletçe buna müsaitiz. Onlar bu yolun başında. Kendilerini daha da geliştirip, daha büyük başarılara imza atacak yetenek ve çağdalar. Onlara ihtiyacımız var.

Bu başarılar tesadüf değildir.

Aslı Çakır Aytekin Üsküdar Belediyespor, Gamze Bulut, Fenerbahçe sporcusudur. Olimpiyatta final koşma başarısı gösteren, Türkiye rekoru kıran Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt da Fenerbahçe sporcusu.

Buradan şu çıkıyor. Kulupler yetenekli atletlere sahip çıkarsa başarı kaçınılmaz.

Sırada atletizmin her branşında sayısız sporcu bu imkanı bekliyor. Böyle bir kapasitemiz ve yetenekli gençlerimiz var. İmkansızlıktan kendilerini gösteremiyor. Ne yapmalı?

Kuluplerimize atletizm şubesi ile kadrolarında belli sayıda atlet bulundurma mecburiyeti getirilmelidir.

Asıl amacı halka hizmet, halk sporlarına destek olmak olan İstanbul Belediye’sinin de hiçbir sonuç getirmeyecek seyircisiz futbol takımına harcadığı para ve sağladığı imkanı, yeni Dünya ve Olimpiyatları şampiyonlarının yetişmesinde kullanmasında daha büyük yaara var ve buna da ihtiyaç var.

Görüldüğü gibi, bu iş futbol gibi değil. Ne ekersen, karşılığını fazlasıyla alabiliyorsun.

Bu büyük başarıları ile Türk sporuna yepyeni bir sayfa açan, çağ atlatan ve Türk spor tarihine adlarını altın harflerle yazdıran Aslı Çakır Aytekin ve Gamze Bulut’ ve Nevin Yanıt’ı onların kulüpleri ile üzerinde emeği olanları bize bu sevinci yaşattıkları için tekrar tekrar kutluyorum.

BU günlerde, buna öyle ihtiyacımız vardı ki

Sağolun, varolun. Yeni yepyeni başarılara.

 

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..