Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '17

 
Kategori
Güncel
 

Bu başka bir iş…

Bu başka bir iş…
 

Bu başka bir iş…

Gerek Milliyet Blog da gerekse başkaca yazılı basından takip ettiğim kadarı ile insanların sanki hiç önem vermedikleri bir konu gibi gördüğüm Anayasa referandumu hakkında son birkaç cümle yazmak istedim. Yazım yayınlanır da fikirlerim siz sevgili okur ve dostlara ulaşırsa kendimi vicdanen görevimi yapmış hissedeceğim.

Bu hafta sonunda sandığa gideceğiz ve bir tercih oyu atacağız. Bu konuda her vatandaşın bilmek zorunda olduğu bazı şeyler var.

1)      Bu bir seçim değildir. Yani bir partiyi veya bir ideolojiyi veya bir kişiyi seçmiyorsunuz. Eğer seçim olsa büyük sorun değildi. Seçtiğinizi beğenmezseniz bir dahaki seçimde seçmezsiniz olur biter. Bu referandumda atacağınız “evet” veya “hayır” oyu sadece günümüzü değil çocuklarımızı, torunlarımızı, hâsılı gelecek kuşaklarımızı da etkileyecek. Bu, seçimlerdeki gibi dört yıllık bir seçenek değil. Verdiğiniz tercihten bir daha dönmeniz hemen hemen imkânsız olacaktır.

2)      Anayasa bir üst kanundur. Bir hukuk metnidir. Bu metni oylarken oy isteyenlerin sizdeki cazibesine değil, bu metnin ne getirip ne götüreceğini iyi düşünmemiz gerekmektedir. Kimi siyasetçiler mitinglerde değişmesi istenen maddeleri az da olsa halka anlatmaya çalışırken kimileri olayı kısır seçim çekişmelerine döndürüp halkın iyi bilmediği bir konuda kendi istekleri doğrusunda oy vermesini sağlamaya çalışıyorlar. Bence bu çok yanlıştır, aman dikkat edelim.

Yardım babında birkaç küçük not düşelim. Değiştirilmesi oylanacak maddelerin tümüne ortak bir bakış attığımızda bir kişiyi (adına ne derseniz deyin) çok büyük güçlerle güçlendirmeyi amaçlıyor. Sebep olarak da işlerin daha hızlı ve bürokrasinin daha az olacağı var sayılıyor. Bunlara bir diyecek yok. Peki DENETİM? İşte o yok. Başkan ve ekibini denetleyecek olan yargı ve meclis fiilen başkana bağlanıyor. Beşer şaşar dostlar. Yarın başa öyle bir başkan gelir ki artık pişmanlık falan hiç fayda etmez. Onun için hangi tercihi kullanacaksanız kullanın. Ama çok iyi düşünün. Yarın “tüh” dememek için lütfen sandığa gidin, oy kullanın. Aslında o da yetmez. Sandığınıza ve oyunuza sahip çıkın. Zahmet olmazsa sandığınızın listesi asıldığında (Yaklaşık saat 5.30 da) gidip fotoğrafını çekin ve sonuçlar yayınlandığında YSK sitesinden girip kontrol edin. Yanlışsa derhal mağdur olana bildirin.

Geleceğimiz için bir iki saatlik bir çalışma çok değil dostlar. Esen kalın.

İzmir 11.04.2017

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..