Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Bu Belirtiler Varsa Dikkat! Bedeninizi Temizlemeniz Gerekiyor

Bu Belirtiler Varsa Dikkat! Bedeninizi Temizlemeniz Gerekiyor
 

Sağlıklı beslenmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Kötü alışkanlıklarınız yok. Geceleri erken uyuyup sabah erken kalkıyorsunuz. Hem sağlıklı ana öğünleri hem de ara öğünleri atlamıyorsunuz. Spor deseniz hiç aksatmadan yapıyorsunuz. Ama bir türlü olmuyor... Hala sabahları yataktan sürünerek kalkıyorsunuz, gün içinde enerjiniz bir türlü yükselmiyor. Hep uyumak istiyorsunuz, ama ne kadar uyursanız uyuyun hala kendinizi bitkin hissediyorsunuz.

Peki neler oluyor? Tüm bunlar ne anlama geliyor? Daha da önemlisi bu durumdan nasıl kurtulacağız?
Bütün bunlar bedeninizin size verdiği bazı işaretler. Muhteşem bir makine olan bedeniniz size çok önemli bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Ne mi?
 
Öncelikle bütün bu sorunların tedavi edilmesi gereken fiziksel ya da ruhsal hastalıklardan kaynaklanabileceğini hatırlatmak isterim. Yani bu belirtilerden birini ya da birkaçını fark ederseniz hemen bir uzman hekime görünün. Eğer bir sağlık sorunu değilse vücudunuz bu belirtilerle size toksinlerin biriktiğini anlatmak istiyor. Bunun çaresi çok da zor değil aslında.
Bütün bu bitkinlik, yataktan kalkamama, yataktan kalksanız bile gün boyu enerjisiz hissetme, bedeninizin bir detoksa ihtiyaç duyduğunun göstergesi.

 
Bu işaretlleri dikkate alın
Yani bedeniniz bu işaretlerle size "beni temizle" demek istiyor. Zaman içinde biriken tüm o zararlı maddelerden kurtulma zamanının geldiğini anlatmak istiyor. 

Yani size iyi bir detoks gerekiyor!
Şimdi size bedeninizin bir detoksa  ihtiyaç duyduğu zaman vereceği belirtileri saymak istiyorum.
1- Sebepsiz yere ortaya çıkan ağrılar. Üstelik bu ağrıların hemen hemen her gün tekrar etmesi.
2- Cildiniz giderek kuruyorsa... Ya da cildinizde aniden sivilce ve akneler ortaya çıkmışsa, artış göstermişse.
3- Kilo vermenizde  gözle görülür bir değişim olduysa. Eskisi gibi kilo veremiyorsanız ya da kilonuzu korumakta daha fazla zorlanmaya başladıysanız.
4- Geceleri bir türlü uykuya dalamıyorsanız... Ya da tam tersine  gün içinde, nerede olursanız olur sürekli uyumak istiyorsanız.
5- Sindirim sisteminizde açıklaması güç değişiklikler oluyorsa. Kabızlık çekmeye başladıysanız, ya da bazı hazım sorunlarınız varsa.
6- Kendinizde depresif belirtiler hissediyorsanız. Bir konuya odaklanmakta güçlük çekiyorsanız, dikkatiniz hemen dağılıyorsa.
 
Toksinlerden kurtulmak isterken kendinize zarar vermeyin
Bütün bunlar bedeninizde bir şeylerin yolunda gitmediğinin işareti. Biraz önce de söylediğim gibi ilk yapmanız gereken bir doktora başvurup sağlık sorunlarını elemek. Sonra da asıl soruna odaklanmak.
 
Bütün bu belirtiler bedeninizde toksinlerin biriktiğini ve artık bunların temizlenmesinin zamanı geldiğini gösterir. Yani detoks zilleni çalıyor demektir sizin için.

Peki nasıl detoks yapacağız?
Öncelikle acele etmeyin. Yapacağınız detoksun etkilerini öyle bir anda değil zaman içinde göreceksiniz. Bu birinci madde. İkincisi ise detoks yapmak kendinizi açlığa mahkum etmek değil, bunu da aklınızın bir köşesine not edin.
 
Bedeniniz için yeni bir sayfa açılacak
Detoks sırasında neler yapmanız gerektiğini ise şimdi kısaca özetleyip geniş açıklamayı bir başka yazıya bırakayım.
 
Detoks sürecine başlarken öncelikle işlenmiş gıdalardan, şekerli, unlu yiyeceklerden, yumurta, süt ve süt ürünlerinden uzak durmanız gerekiyor. Bir de bol bol su içip daha çok taze sebze ve meyvelere yönelmeniz.
 
Yeri gelmişken söyleleyim: Herhangi bir sağlık kontrolünden geçmeden ve bu konuda yetkin bir uzmana başvurmadan kafanıza göre detoks programına başlamayın. Bedeninizi toksinlerden temizlemeye çalışırken zarar vermemek için bu ayrıntıya özen gösterin lütfen.
 
Detoks nelere mi iyi gelir?
Onu da şöyle özetleyeyim: Öncelikle bedeninizde biriken toksinlerden kurtulursunuz. Kilo verme ve koruma süreciniz düzene girer. Sindirim sisteminizle ilgili sorunlar biter. Enerjiniz yükselir, ruhsal durumunuz dengelenir... Yani bedeniniz için tertemiz bir sayfa açılır.
Ama bir kez daha söylemek istiyorum, gerekli sağlık taramalarını yaptırmadan ve bir uzmana danışmadan detoks yapmak size yarar yerine zarar getirir.

Sağlıklı günler...
 

 
BERSU EKİNCİ
 
Toplam blog
: 82
: 76
Kayıt tarihi
: 07.08.18
 
 

Manchester Metropolitan Üniversitesi Medya ve Kurumsal İletişim Bölümü'nden mezun oldum. Uzun sür..