Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

04 Mayıs '19

 
Kategori
Beslenme
 

Bu Besinler Kanserden Koruyor

Çağımızın en sinsi hastalıklarından olan kansere karşı, insanın yalnızca yaşam şeklini değil, beslenme düzenini de değiştirmesi gerektiğini belirten uzmanlara göre...

İşte kanserden korunmak için düzenli olarak tüketilmesi gereken şifa kaynağı gıdalar:

Elma suyu: Günde 2 bardak taze sıkılmış elma suyu içmek, içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde kolon kanserine yakalanma riskini % 40 oranında azaltıyor.

Tatlı patates: Geleceğin portakalı olarak kabul edilen tatlı patates, içeriğinde bulunan beta karoten sayesinde cilt ve ağız kanserini önlemeye yardımcı oluyor.

Sarmısak: İçeriğinde bulunan güçlü sülfür bileşenleri sayesinde, günde 2 kez çiğ ya da pişmiş şekilde tüketildiği takdirde mide kanserine yakalanma riskini düşürüyor.

Alabalık: Omega-3 ve D vitamini açısından oldukça zengin olan alabalık, haftada 3 kez tüketildiğinde meme kanserine yakalanma riskini azaltıyor.

Karpuz: Yüksek oranda likopen içeren bu tatlı ve serin yaz meyvesi, cildin doğal SPF'sinin korunmasına yardımcı oluyor. Ayrıca kanserle mücadeleye de destek oluyor.

Mandalina: İçeriğinde bulunan bileşenlerin kanser hücreleriyle savaştığı yıllardır biliniyor... Lâkin mandalinanın kabuklarında bu bileşenlerden daha fazla bulunduğu için, kabuklarını rende şeklinde çorbaların veya tatlıların üzerinde kullanmak akıllıca olacaktır.

Nohut: Bezelye ve mercimeğin içerisinde bulunan polifenollerin, tümörlerin büyümesini yavaşlatan özelliği var.

Zerdeçal: Yapılan laboratuvar testleri neticesinde zerdeçalın kanser hücrelerini yok ettiği görüldü. Ayrıca fareler üzerinde yapılan bir araştırmada da zerdeçalın, meme kanserinin yayılmasını önlediği saptandı.

Tahıllı ekmek: Lif bakımından hayli zengin olan tahıllı ekmek, bağırsak kanserine yakalanma riskini % 25 oranında azaltıyor. Günde 25 gram tahıllı ekmek tüketmek ise meme kanserine yakalanma riskini % 40 oranında düşürüyor.

  • Not; Bu yazı tıbbi tavsiye niteliği taşımaz ve bu bilgiler hastalığı tedavi edici değildir. Hastalığınız varsa doktorunuza danışınız.
 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..