Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '12

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Bu beslenme başka bir beslenme..

Bu beslenme başka bir beslenme..
 

Sarıgül İle ilgili yazmış olduğum yazım çok ilgi gördü, teşekkür ederim. Sağlık ve Sanatla ilgili yazılarımın pek fazla ilgi görmediğini biliyorum. Şimdi yazacağım yazıma da ilgi gösteren az okurum olacaktır biliyorum ama yine de herkesin yararına olacağını düşündüğüm için ısrarla yazacağım.

Bugün beslenmeden bahsetmek istiyorum. Yo yo, vucüdümüz için gerekli ve olmazsa olmazı olan dengeli beslenmekten değil, gıda dışında besin değerleri ve yararlarını konu almaya çalışacağım.

Beslenme deyince aklımıza ilk besin ürünleri-ekmek-su-hava gibi şeyler geliyor. Oysa sağlıklı beden için besin ürünleri kadar önemli başka şeylerle de beslememiz gerekiyor bedenimizi. Örneğin; müzik gibi, tiyatro gibi, resim, şiir gibi.

Vücudumuzu sadece besin ürünleriyle beslediğimizde tek yönlü beslenme tablosu ortaya çıkar. Besin değerleri paralelinde beynimizi de sanatsal değerlerle beslediğimizde ortaya çok yönlü ve tam dengeli beslenme tablosuyla karşılaşırız.

Çoğu insana abartı gelen bu tür beslenme alışkanlığı, aslında yaşamla ilintili önemli nüanslar içermektedir.

Tek yönlü beslenme tablosunda birey kendini sağlıklı hissedebilir. Yaşam sürecinde bir çok meta değerinde başarılara imza atabilir, varlığına varlık katabilir ama bir yönüyle eksik beslenmeyle yaşamını sürdürüyorsa, yani sanatsal değerlerle beslemediyse bedenini, ömrünün sonuna kadar maddesel değerlerle kendini avutmaya çalışır.

Sanatın besin değeri çok güçlüdür.

Siz eğer, bedeninizi yararlı besin ürünleriyle birlikte ruhunuzu beyninizi yüreğinizi hiç olmazsa güzel sanatların bir dalıyla beslerseniz daha mutlu olduğunuzu görürsünüz. Mutlu bir bireyde öngörüleri daha sağlıklı, eylemlerinde daha başarılı olur. Meta yani kapital konusunda daha dengeli, insan ilişkilerinde daha düzeyli olur. Kapital için herşeyi göze alabilen birey karşısında, kapitalin tek başına bir değer taşımadığı, onun (kapitalin) insani değerlerle süslendiğinde değer alabileceğini düşünür.

Tek yönlü beslenme alışkanlığı edinen insanlarda acımasızlık, ben bilirimcilik, ketumluk gibi olgular gözlemlenirken, çok yönlü yani sanatsal değerleri de içinde barındırmasını bilen insanlarda kendisiyle daha barışık, hoşgörülü ve iyimser bir olgu içinde oldukları gözlemleyebiliyoruz..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..