Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Bu bir halk ayaklanması ise...

Bu bir halk ayaklanması ise...
 

net ten..


Ülkemizin makus talihi kendini yine gösteriyor. Daha önceleri tanık olduğumuz gibi,ülke sorunlarına fransız kalmayan yürekli-duyarlı azınlıklar, duyarsız yığınla karşısınde sesini yükseltiyor.

Seçim zamanı, sandık başlarına yine bildik yalakalar görev alacak.. Seçme ve seçilme özgürlüğünden habersiz kalabalık cahil ekipler, yine oylarını satacaklar. İşi bitirip inzivalarına dönecekler.

Demokrasinin de böylece yine namusuna halel gelecek. Garp cephesinde yine değişen bir şey olmayacak.

Gazı yiyen, panzer altında ezilip ölen, sakat kalanlar, vatan haini ilan edilecek.

Seçim sisteminde çok önemli değişiklikler yapılması şart.

Ülkemizde 15 milyon insan oyunu nereye,nasıl attığının bilincinde değil...

Oy kullanıcılarının en az lise mezunu olması şartı getirilmeli.

Halk evleri kurularak halka demokrasinin faziletleri;erdemli insanın özellikleri anlatılmalı..

Muhalefet partilerinin nasıl cılız olduğu belli..

Demokrasinin gereği muhalefetin nasıl aktif olabileceği beyinlere yerleştirilmeli..

Okuma-yazması olmayan cuhela kalabalıkların bu ülkeye verdiği zararın kendileri bile farkında değiller.

Yazık oluyor düşünen ve sorgulayan, çözüm üreten aydın azınlıklara.. Dün itibariyle başlayan ve tüm yurdu saran eylemlerden ders almayan seçilmişlerin sonunu pek hayırlı görmüyorum.

.........

Yönetim kadrosu, liderlerine biat ediyorlar. Empati ve eleştiri erdemleri zayıf.Adaletin ve Demokrasinin sadece adı var..Tek kral emirleriyle, Hitler, Çavuşesku, Saddam, Esed gibilerinin izinde giderse acırım yüksekte olanlara... Çünkü onların tepeden düşüşü çok acı olacaktır... halkın son hareketinden ders alınmalı..

Cumhurbaşkanı da iktidar icraatlerinden rahatsız; lakin aynı yolda yürümeye başladıklarından sesi çıkmıyordu.

Bu halk hareketinin cidiyetine önce vakıf olamadılar. Bülent Beyin dediği gibi:-Bu halk herşeyi unutur-sandılar. 47 milyon genç insanın açlık sınırı altında bir uyduruk gelirle süründüğünün farkında değillerdi.bu sefalet ve rezalet sürerken iktidar yandaşlarının ve çocuklarının sıfırdan gelip, büyük rant sahibi oluşlarını halk yutuyor sandılar. Cemaatlerin emniyet teşkilatı başta olmak üzere,tüm devlet kuruluşlarında; özellikle üniversitelerde yuvalanmalarının farkında değiliz sandılar.

Bu blogumda bahsettiklerim bir bir ortaya çıktı işte.http://blog.milliyet.com.tr/iki-keciyi-gudemeyene-sorumluluk-verirsen--/Blog/?BlogNo=414856 -Devlet adamı vasfı olmayanların ülkeyi ne hale getirdikleri bir gerçek.Umarım bu hareket ülkemize yeni bir güneşin doğmasına vesile olur. Anayasa gereği,halk gösterileri 48 saat geçtiğinde Anayasa Mahkemesi, kabinenin istifasını ister.

Pişkinlik sürüyor... Bu sefer bildikleri gibi olmayacak gibi... Bu bir halk ayaklanması ise,ülkemizi acilen yeni bir seçim bekliyor..

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..