Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '16

 
Kategori
Astroloji
 

Bu bir Mars yazısıdır

Bu bir Mars yazısıdır
 

Mars, içinde bulunduğumuz ve önümüzdeki süreçte etkisini en fazla hissettirecek gezegenlerden biri olarak ;
 
6 Mart 2016 günü Yay burcuna geçen Mars bize, taşıdığı enerjik, etkin, mücadeleci, savaşçı enerjisinin, Yay burcunun ifadesinde olan özgürlük arayışı, fikirler, idealler, inançların eğitimsel, kültürel ve toplumsal gelişmeler üzerinde etkin olacağını ve hukuk, uluslararası ilişkiler, medya ve yayıncılık alanında yaşanacak aktiflik, mücadelesel enerjiyi anlatmaktaydı.
 
Her 2, 2.5 yılda bir ortalama 80 gün sürecek olan retro harekete giriyor olan Mars, Yay burcundaki yolculuğu süresinde 16 Nisan'da başlayan retrosu ile birlikte yukarıda saydığımız bu konulara ait alanlarda durağanlaşma, varolan sorunların tıkanıklık ve çözümsüzlük taşımaya başlaması, eforun geçmiş zamanlarda kalan problemlerin çözümü için sarfedilmeye yönelmesi, fikirler ve inançlarda sabitlik gösteren tutumlar, pasif yada aktif agresiflik sergileyen gerilimler ve çatışmaların varolabileceğini göstermekteydi.
 
Artan bir kızgınlık ve hapsedilmişlik duygusu yaşatabilecek şekilde Yay burcunda gerilemesine devam ederek Akrep burcuna geri dönüş yaptığı şu günlerde Mars'ın, Akrep burcunda iken sahip olduğu derin, gizemci, güçlü, yıkıcı olabilen etkin ve kararlı enerjisi daha içselleştirilmiş ve daha çatışmacı hale gelebilecek şekilde biz ve olaylar üzerinde etkili olacaktır. 
 
Mars şimdilerde gökyüzünün yaralı şifacısı diye tanımladığımız bir asteroit olan Kiron ile uyumlu açı içerisindeler. Kiron en kısaca bizim kendimizde varolan, çaresini aramakta olduğumuz maddi manevi yaralarımızı, zayıflıklarımızı göstermektedir. Bu etkin enerjiyi, geçmişten gelen sorunlarımızı çözmek, sürmekte olan sonlandırılamamış problemlerimiz için harekete geçmek, kendi iç dünyamıza yönelteceğimiz etkili, yoğun ve dönüştürücü enerjimiz ile yaralarımızı sarmak, tedavi etmek, şifalandırmak için oldukça uygun enerjiler olarak değerlendirebiliriz.
 
1 Temmuz Cuma günü retro hareketini sonlandıran Mars içerdiği eylemsel, dürtüsel enerjisini daha aktif ve yeni gelişmelere yönelik olarak ortaya koymaya başlayacaktır.
 
2 Ağustos Salı günü Yay burcuna geçecek olan Mars bu burçta bulunan otoriter ve sınırlandırıcı enerjileri barındıran Satürn ile kavuşum açısına doğru gidiyor olacak. 
Satürn retro hareketini sürdürmekte ve gökyüzünün kraliyet yıldızı olarak bilinen Antares sabit yıldızı ile kavuşum halinde olduğu derecelerde bulunmakta. Antares başarı ve yıkımı aynı anda vaad eden bir yıldızdır, kişi ancak hedefleri ve yaşamının niteliği arasında bir denge tuturursa yıkımdan kaçabilir (Brady). Savaş ve çatışmalara işaret eden bu yıldız ile kavuşum yapan Satürn ile yaklaşmakta olan Mars, otorite, inançlar, fikirler adına gerçekleştirilecek eyleme dönüşebilecek çatışmaları, sorunların çözümünde mücadeleci bir yol izlemeye çalışılacak oluşları göstermekte.
 
18 Ağustos Perşembe günü gerçekleşen bir ay tutulması var, tutulma 25 derece Kova burcunda gerçekleşiyor olacak. Tutulmanın yönetici gezegeni olan Satürn (retro hareketi sonlamış) ile kavuşum halinde olan Mars ve Antares yıldızının etkisi altında yaşanacak olan ay tutulması o güne kadar gelişen olayların netleşeceği, belirgin hale geleceği zamanlara doğru girildiğinin işeretçisi olabilir. 
 
22 Ağustos'ta kesinleşecek Mars, Satürn kavuşumu yine Antares yıldızının etkileri altında. 10 derece Balık burcunda retroda olan Neptün ile de kare açı alacak olan bu kavuşum mücadele, rekabet ve güç sağlamak adına hayallerin, ideallerin etkenliğini işaret ederken, kolektife yayılan enerjilerin varlığınıda göstermekte.
 
1 Eylül Perşembe günü bir güneş tutulması yaşayacağız. Başak burcunun 9. derecesinde gerçekleşecek olan güneş tutulması derecesi ile kare açı yapacak olan Mars bazı sonlanmaların ve yeni başlangıçlara ait eylemselliğe geçişleri işaret eden gezegen konumunda.
 
16 eylül Cuma günü 24 derece Balık burcunda yaşayacak olduğumuz ay tutulması derecesi ile içinde bulunduğu Yay burcunun 23. derecesinden stress içeren etkiler barındıran açı kalıbı oluşturan Mars, daha uzlaşmacı, daha barışçıl biçimde enerjilerin çıkış yada dışa vurum noktası olarak görev alan gezegeni olacak. 
 
27 eylül Salı günü Mars Yay burcundan çıkıp Oğlak burcuna geçiş yapacak. 
 
Gezegen hareketi günler olarak tekrar ettiğimizde; 2, 2.5 yılda bir ortalama 80 günlük retro harekete giren Mars, 16 Nisan'dan bu yana Yay burcunda başlamış olduğu retro hareketini, 27 Mayıs'da gerilemiş olduğu Akrep burcunda sürdürüyor. Mars içinde bulunduğu Akrep burcunun 23. derecesine kadar gerileyecek ve 1 Temmuz günü Mars'ın retro hareketi sonlanmış olacak. Tekrar ileri hareketine başlayan Mars'ın  Akrep burcunda devam eden yolculuğu, 2 Ağustos günü Yay burcuna geçişi ile sürecek ve Mars 27 Eylül günü Oğlak burcuna geçinceye değin bu burçta kalacak.
 
Sevgi ile...
 
Dilâra Başar Efeoğlu
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..