Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '13

 
Kategori
Basketbol
 

Bu bir Oktay Mahmudi başarısıdır

Oktay Mahmudi'ye Olimpiyakos'u final foura taşıdığı için ödül verilmelidir. Yunan Basket federasyonu ya da Olimpiyakos Kulübünden. Efesin yarısı bile olmayan bütçesi ve kırık dökük kadrosu ile Olimpiyakos 3-2 lik seri ile Londra biletini aldı. Olimpiyakosda oynayan 6 oyuncu Efes'in 12 kişilik kadrosuna giremeyen oyunculardan da kötü. Ama Oktay Mahmudi Efes'i öyle yönettiki Olimpiyakos işi bitirdi.

Serinin  dün oynanan maçını değerlendirmek ve seriyi dün kaybettik demek gerçekleri görmemek olur. Efes bu seriyi 3-1 yada 3-0 kazanmalıydı. Olimpiyakos'a Londra'yı aklına dahi getirme ben buna izin vermem demeliydi Oktay Mahmudi. İş buralara gelirse hiç şansı olmayacağını bilemedi. Dün fark 15 sayılara geldi. Efes çok iyi oynuyordu. Ama Oktay Mahmudi sahaya yanlış beşi sürdü. Shipp ve Kerem Gönlüm ile oynarken fark erdi. Oktay Mahmudi Kerem Gönlüm ve Shipp e fazla süre vererek Olimpiyakosun maçı kazanmasını yardım edeceğini göremedi. Kadro zenginliğini, rotasyonda bütün kadroyu kullanarak  Olimpiyakosa baskı kurmayı başaramadı.

Joshua Shipp nasıl bu kadar süre alır? Akıl tutulması mı oluyor yoksa gözlerimi kapanıyor anlayamadım. Dün Efes'in oyunu kontrol ettiği sürelerde Sinan Can Güler vardı takımda. İlk dört maçta hiç süre alamayan .Hatta birara Doğuş 5 yada 10 saniyelik bir süre aldı. Ama o kadar sonra yine ayni Oktay Mahmudi.

Türk Basketbolunun önemli oyuncuları Efes'de. Bu oyuncular bu düzeyde başarısızlık yaşadıkları için nilli takımlar seviyesinde eşik atlayamıyor. Evet bizim her spor dalında yerli hocalara destek olmamız önemli. Ama Mahmudi asla bu desteğe layık biri değil. Üst düzeyin ne kadar gerisinde olduğunu Olimpiyakos maçları ile gösterdi.

Takımını yönetememesi doğru beşi sahada tutamaması ve bu kadar yüksek bütçeli takımı final foura taşıyamamasını, kendine nasıl anlatıyor bilemiyorum. Ya da insanlardan bu kötü performans karşılığında nasıl saygı bekliyor ?

Yazık Türk Basketboluna. 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..