Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bu bizim memleket

Cumhuriyet, demokrasi ne demek; Milletin kendi kendini idare etmesidir. Kendini idare edecek kişileri (iktidari) belli bir süre için görevlendirir. Beğenmezse değiştirir.

Bundan dolayı iş başına gelen iktidarlar. İş başına gelene kadar. yağlayıp, ballıyorlar. Halkın o temiz duygularını, dini inançlar, türbandı, bizdendi, ötekiydi, kürttü, çerkezdi, lazdı, diye kamplaştırdı. Kamplaştırmaya devam ediyor. yetmedi, fakir kalmalarını, cahil kalmalarını sağlamak için elinden geleni yapıyorlar.

Televizyonu dinlerken şaşırıyorum. Sanki başka bir ülkeyi anlatıyorlar; herşey güllük, güneşlik. Herşey yolunda. Ne aç yatan var, ne de yoksul olan var. Birlik beraberliğimiz, kardeşlik duygularımız, geleceğimiz, herşey güvence altında. Devlet sosyal devlet olmanın bilincinde. Yardıma muhtaç olanlara ilk devlet elini uzatıyor. Devletin topladığı vergiler, bize yol, su, eletrik olarak geri dönüyor. Halkın ihtiyacları acil olarak karşılanıyor. Sokaklar bomboş. Herkes işinde, gücünde. İşsiz yok. Kahvehaneler kapanmış. Halkdan alınan vergiler yandaşlara palazlansın diye değil .Halka harcanıyor. Halk ezilmiyor. İniminim inlemiyor. Din ve vicdan özgürlüklerine karışan yok. Yapılan değişiklikler, açılımlar hep halkımızın mutluluğu için. Türban veya başka şeylerle oyalanma yerine. Halk daha da nasıl refah içinde yaşar diye çalışıyorlar.

Bu ülke benim mi???????? Yooooo.... Olamaz... Ya hayal görüyorum. Ya hayal görüyorum. Bu ülke benim olamaz..

Silin... Silin yazdıklarımı, bu bizim ülkemiz olmaz............

Biz cahil bırakalım ki bize kul olsun. Aç bırakalım ki hep bize yalvarsın.

Cahilden kork. Kime kanacağı belli olmaz. Dağa değil, bağla beline bombayı onu da patlatır. İşte taksim yine kana boyandı. Boyandı da kim duydu, kimse. Neden. Neden mi? Sebeb anlaşma bozulur, birileri bozulur. Sonra biz onları davullarla nasıl karşılarız.

Ya da el açmayı öğrettik. Yalvarmayı öğrettik ...

HİÇ BALIK TUTMAYI ÖĞRETMEYİ , DÜŞÜNEMEDİK.....

 
Toplam blog
: 140
: 595
Kayıt tarihi
: 31.08.10
 
 

18.03.1950 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde dünyaya gelmiş. Altı çocuklu bir işçi ailesinin üçün..