Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

Bu çocuk ne zaman büyüyecek..?

Bu çocuk ne zaman büyüyecek..?
 

Dünyadaki demokratik devletler içerisinde herhalde halkını "çocuk" yerine koyan tek ülke Türkiyedir..

Aslında, çocuklarını daima "çocuk" yerine koyan toplum da biziz.. Bizim çocuklarımız anne ve baba nazarında hiç bir zaman büyümez..

Aileden başlayan bu tutum, devlete kadar gider bu ülkede.. Bu bakımdan, her şey çocuğa söylenmez; hem ailede hem devlette..

Anne ve babasının ikinci evilik yaptıklarını ve kardeşlerinin babasının birinci hanımından olan üvey kardeşleri olduğunu, ancak lise son sınıfında öğrenip de, hayatı boyunca bu travmayı atlatamayan insanlar tanırım. Çünkü, bu gerçek "aile sırrı" olarak saklanmış ve kendisi sonunda başkalarından öğrenmiştir..

Bizim devlet ricali de, tıpkı bu türden ebeveynler gibi, halkın belli gerçekleri öğrenmemesini isterler.. Bunları gizlemeyi de bir "devlet adamı" marifeti sayarlar.. Neden..? Çünkü, halk her şeyi anlamaz.. Bu bakımdan bazı gerçekler halka söylenmemelidir..

Yani, bu toplum henüz rüştünü isbat etmiş değildir, bu "devletlu" lar için..!

Acaba öyle midir...? Bu ülkenin sadece Cumhuriyet tarihine bakıldığında bile, şu açıkça görülecektir ki, ne zaman ülke bunalıma girse, ne zaman bu devletlu zevat ülkeyi bir çıkmaza soksa, yine bu "çocuk", hiç bir akıllının akledemediği bir şekilde, ülkeyi bunalımdan çıkarıvermiştir..

Tek Parti döneminin batağa saplanmasından sonra, Demokrat Partiyi iktidar yaparak ülkenin önünü açan, her on yılda bir tekrarlanan "darbe" lerin ardından kilitlenen devleti, oylarıyla yeniden işler hale getiren hep bu "çocuk" olmamış mıdır..?

12 Eylül ihtilalinin ardından Özal'ı iktidar yaparak; 28 Şubat'ın ardından AKP'yi iktidar yaparak, ülkeyi saplantığı ekonomik ve sosyal bataklıktan bu "çocuk" çıkarmamış mıdır..?

Oysa, bugün hala bazı aklıevveller, halktan bazı gerçekleri saklamayı marifet sayıyorlar.. Yakın tarihin "acı gerçekleri" nin üzerini örterek, güya çocuk nazarıyla baktıkları halklarını koruyorlar..!

Hadiyin oradan..!! Bu halkın sizin tarafınızdan korunmaya ihtiyacı yok..!

Belki sizden korunmaya ihtiyacı var..!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..