Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

Bu coğrafya bize büyük, bu nüfus bize fazla mı geliyor?!..

Yazının başlığında yer alan ve kendi sorduğum soruya kendim cevap vereyim:

-Bu coğrafya bize büyük değil!..

Büyük Osmanlı coğrafyasından Türk Milleti'ne kalan ve imparatorluğa göre küçük ulu bir vatandır: Türkiye'miz...  İmparatorluğumuz da ulu bir imparatorluktu ama, hem dışarıdan hem içeriden yapılan düşmanlıklar yüzünden yıkıldı. Ancak Osmanlı İmparatorluğu gönüllerde yaşamakta, Türk düşmanı zalimler düşmanlıklarını devam ettirirlerse, yıkılıp yok edildiği sanılan imparatorluk yeniden dirilir, dünya sahnesinde yerini alır. Türk Milleti ile oyun oynanmaz. Ne var ki, oynanan küçük küçük oyunlar birden büyüdü, Türk Milleti ve Türk vatanı düşmanlığı tavan yaptı.

Ne var ki içteki bütünlüğümüz tehlikeli bir hal almış durumdadır. İçimizdeki birliğin güç ve zemin kaybetmesi hayra alamet değil.  Bu duruma çare bulunmalı. Her ne adla ve bahane ile olursa olsun bölünme hareketlerine asla gözyumulmamalıdır. Bu coğrafya bize büyük gelmiyor, Türk Milleti geçmiş bin yıllarda olduğu gibi, gelecek bin yıllarda da İnşallah birlik içinde bu coğrafyada huzur içinde yaşayacaktır. Türk Milleti, sadece kendisine değil, insanlığa da her zaman olduğu gibi huzur vermeye devam edecektir.

-Bu nüfusumuz da fazla değil!..

Seksen milyon, yüz milyon ve inşallah üç yüz milyon ve daha fazlası bile bize fazla değil!.. Her fert, her aile huzur, çalışkanlık, mutluluk ve büyük ideallerle bu ulu vatan toprakları üzerinde yaşayacaktır. Birbirimizi sevmek bize güç verecektir. Akıllı olmak, sevgi içinde yaşamak, gücümüze güç katmak; öyle büyük enerji, yorgunluk, para, masraf gerektiren gerçeklikler değil; sadece niyet ve uygulama lazım.

Basın, yayın organlarında yok efendim "kutuplaşma" imiş, yok efendim "çatışma" imiş, sıkça rastladığımız haber ve görüşler olarak yer almaktadır.

Sait Faik Abasıyanık'ın, "Bir insanı sevmekle başlar her şey"' sözünden hareketele, bir yurttaşımızı, her yurttaşımızı, birbirmizi sevmekle başlar tüm başarılar, zenginlik, huzur ve mutluluk...

Seveceğiz her birimiz bir diğerimizi,

Okuyacağız hiç durmadan; okumayı bir iş olarak ele alacağız,

Çalışkan olacağız; hem de öyle çok çalışkan olacağız ki, insanlığın hayranlığına mazhar kalacağız. Çalışkanlığımızla kendimize de, insanlığa da huzur vereceğiz.

Öyle buluşlar elde edecek ve öyle lüzümlu ihtiyaç maddeleri üreteceğiz ki, bütün dünya; bizim,  emeğimizle ortaya çıkardıklarımızı almak ve kullanmak zorunda kalacak...

Bu coğrafya bize büyük değil; öyle duyulmasına bile tahammül edilemeyecek bölünme, parçalanma söz ve hareketlerinden aklı başındaki her yurttaş uzak durmalıdır. Böylesi düşünce ve eylem içinde olanlara da elbette devletimiz hukukuyla cevap verecektir.

Nüfusumuz fazla değil; öyle Mazallah; "iç savaş", "çatışma" gibi menfi hallere düşme gafletine asla düşmeyeceğiz. Birlikle şan ve şerefle yaşayacağız.

Üniversiteli gençlerimiz şunu bilsinler ki: Üniversite öğrencisi olmak her şey değildir; en büyük hedefleri büyük başarılar elde etmeyi ideal olarak benimsemek olmalıdır.

Gençlik; gelecek zamana taşınması gereken büyük güçtür, bu güç asla basit sokak hareketlerine kurban edilmemelidir...

Birlikten, beraberlikten, sevgiden, çalışkanlıktan, okuyup bilen biri olmaktan daha güzel ne olabilir!..

Bu hallerden iyilik doğar; insan ve insanlık rahat eder...

 
Toplam blog
: 94
: 202
Kayıt tarihi
: 16.08.12
 
 

Babam; okumaya, hele de gazete okumaya çok meraklıydı. Aldığı gazeteleri okur, sonra da masama bı..