- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 4520
Bu da benim incir reçeli tarifim

henüz sıcakken çektim
Malum, bugünlerde incir bol bulunuyor. Yağmurlar yağmaya başlayıp, tadı kaçmadan yapıverin gitsin.
Malzemeler:
2,5 kgr.ağzı açılmamış olgun incir
2,5 kgr.toz şeker
1 adet limon suyu
1 kabuk tarçın, veya bir iki tane karanfil
bir kaba konulan incirlerin üstü örtülecek kadar sönmüş kireç suyu
Kireç suyunun hazırlanışı:
1-İki avuç kadar kirece su ilave edilip bekletilir, ta ki kireç dibine oturup,duru bir su elde edinceye kadar.
2-Üstte kalan bu su, bulandırılmadan başka bir kaba aktarılır ve incirler bu suya atılır.
3-İncirler, yeşil rengini suya verinceye dek elde edilen suda bekletilir ve zamanı geldiğinde süzülüp, temiz suyla bir güzel durlanır.
Yapılışı:
1-Durulanmış incirler, bir tencereye sapları yukarda kalacak şekilde yerleştirilir.
2-İncirlerin üstüne, toz şekerin hepsi boca edilir ve incirler sulanıncaya kadar bekletilir.
3-Yarım çay bardağı su ilevesiyle ,tencere kısık ateşte şeker eriyince kadar durur.
4- Sonra ateşin altı açılır ve reçel kıvama gelinceye kadar pişirilir...bu süre takriben yarım saat .
5-İnmesine yakın tarçın ve limon ilave edilir.
Reçel uzun süre saklanmak isteniyorsa ,ateşin altı kapandıktan hemen sonra konservelik cam kavonozlara konup,ağzı sıkıca kapatılmaladır.
Yada,reçel tencerede soğuduktan sonra cam kavonozlara konup tüketilir.
Not:İncir reçelinin şekerlenmesini önlemek için, kesinlikle ıslak hiç bir şey kullanılmamalıdır...
Kavanoz ve kapaklar,kaşık suyla temas etmemiş olmalıdır.
Kireç suyunu kullanma nedenim,incirlerin dağılıp, çekirdeklerinin dışarı çıkmaması içindir.Böylelikle reçel duru ve parlak oluyor.
Afiyet olsun.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
