Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '08

 
Kategori
Dünya
 

Bu da Danimarka'nın şeriat mahkemeleri!..

Bu da Danimarka'nın şeriat mahkemeleri!..
 

Avrupa ülkelerinin son dönemlerdeki uygulamaları insanı ürpertiyor.

Alın bir enteresan uygulama daha!

Uygulamayı yapan, Hz. Muhammed’in Karikatürlerini yayınlayan dergiye hiçbir yaptırım uygulamayıp, bizde özgürlük var! İsteyen istediğini yazabilir diyen bir ülke.

Bu ülke hangisi mi?

Bölücü örgütün Televizyon yayınlarına izin veren, İslam Dinini aşağılayan basını ile özgürlükler, hak, hukuk vs uygulamaları ile kendisini öne çıkartmak isteyen Danimarka.

Birlikte bir bakalım, ne olmuş bu Danimarka’da?

Danimarka’nın Odense şehrinde Türkler ve Ortadoğuluların yoğun yerleşim bölgesi Volssmose’de şeriat mahkemesi kurulmuş.

Bu haber Information gazetesinde yayınlanmış.

Habere göre, Volssmose’de yaşayan Müslüman asıllı yabancılar mahkemelere verdikleri dava dilekçelerini geri çekmeye başlamışlar.

Gazete haberine göre Müslüman asıllı yabancılarla ilgili davalarda cezaları imamlar belirliyormuş.

Demek ki AB’nin Kopenhag kriterlerinde Şeriat Mahkemeleri de varmış!

Bu konuda bir açıklama yapan Odense Emniyet Müdürlüğünden bir yetkili, polise başvurarak suç duyurusunda bulunan ve dava açmak isteyen Müslüman yabancıların yüzde 90’ının şikayet dilekçelerini birkaç gün sonra geri çektiklerini belirterek "Müslümanların işledikleri suçlar veya aralarındaki anlaşmazlıklarla ilgili kararları imamlar veriyor. Bu da Danimarka hukuk sistemi için çok kötü. Çünkü suç işleyen yabancılar Danimarka mahkemelerinde, bizim yasalarımıza göre cezalandırılmamış oluyorlar. Müslümanlar arasında sorunların çözümü için, para, tehdit, şiddet ve değişik cezalar uygulanıyor. Polisin görevini yerine getirmesi engellenerek ülkede değişik bir toplumsal yapılaşmanın önü açılıyor demiş!

Bölgede imamlık yapan Ortadoğulu Abu Bashar, sorunların büyük bir kısmının imamlar tarafından çözüldüğünü doğrulayarak Aile içinde eşler arasında, çocuklarla veya komşuyla bir sorun yaşandığı zaman bize başvuruluyor, biz de taraflar arasında sorunu çözüyoruz demiş.

Hz. Muhammed’in resimlerini karitüre eden bir ülkede, böyle bir uygulamanın yürürlüğü konulması ve resmiyette her hangi bir mahkemeden söz edilemezken, gerçekte, mahalle araların da bu uygulamanın yapılmasına göz yummak, ileride bu ülkedeki yabancıların, ülke dışına çıkartılması için bir neden olabilir diye düşünüyorum.

Eğer yakında, Türkiye gibi Laik bir İslam ülkesinden, AB tarafından şeriat Mahkemeleri kurulması istenirse, hiç şaşırmam.

Sözde insan haklarının savunucuları, karşı toplumları yerle bir etmek için ellerinden geleni yapıyorlar!

Sonra da bizim gibi ülkeleri dünya toplumları gözünde kötü göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..