Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '07

 
Kategori
Kültürler
 

Bu düğün; başka düğün!

Bu düğün; başka düğün!
 

2 Eylül Pazar akşamı Side The end Resraurantta yapılan bir düğün bu! Bu düğün başka düğün dedik! Çünkü… Düğün televizyonda severek izlediğimiz yabancı damat dizisinin hayata geçirilen bir başka versiyonu gibiydi. Ayrıca dizideki senaryodan ayrılan oldukça önemli detayları vardı.

Gelinimiz Türk, Damat Çinli. Türkiye’ de daha önce yaşandı mı bilmiyorum ama ben ilk kez tanıklık ediyorum bir Çin’ li ve Türk evliliğine. Böyle bir düğüne tanıklık etmekten de inanın çok mutlu oldum.

Gelin; 1994 yılında Amerika’ ya yerleşen Güner Akpınar ile İsmail Akpınar’ ın iki kızından biri. Pınar Akpınar. “Ph.D in molecular genetics at Rockefeller University.” Şeker hastalığının anne karnında teşhis ve tedavisini yapan buluşa imza atan bir bilim adamı “kadını”. Medar-ı iftiharımız.

Damat; Topang Kong ise Colombia üniversitesini bitirmiş. Finans ve emlak borsasında faaliyetlerini sürdürüyor. Üniversite eğitimi sırasında tanışan ve uzun bir flört döneminin ardından 02-09-2007 tarihinde Side The and Restaurant’ da bu birlikteliklerini resmiyete döken çiftin düğününe, gelin ve damat adaylarının yakın çevresi yanında bir çok bilim adamı da katıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı düğün karşılıklı kültürlerin bir armonisi gibiydi.

Düğün Türk adet ve göreneklerine uygun yapıldı. Türk müziğinin seçkin eserleri eşliğinde karşılıklı göbek atan ve Türk’ lere ayak uydurmaya çalışan Çin’ li dostlarımız ise oldukça sıcakkanlı ve sevecen tavırlarıyla Türk’ lere ayak uydurmakta hiç de zorluk çekmediler.

Bir gün önce de bir başka mekanda kutlama yaptıklarını, kızının düğüne at sırtında geldiğini, amaçlarının Türkiye’ yi ve böylesine güzel bir beldeyi, Türk adet ve göreneklerini yaşatmak ve dünyaya tanıtmak olduğunu belirten gelinin babası İsmail Akpınar her anne baba gibi oldukça mutluydu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Zenne İbrahim’ in hayranlık uyandıran müthiş dans show’ u ile iyice renklenen düğün havai fişek gösterisiyle son buldu.

Genç çifte ömür boyu mutluluklar diliyor ve daha nice buluşa imza atmasını temenni ediyoruz.

İşte size bu tarihi düğünden birkaç kare.

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..